Verjaardag in de sneeuw

beekjeJe verjaardag in de sneeuw vieren? Ik kan het iedereen aanraden! We hadden vantevoren al een relax-dag ingepland en met de reis die we uiteindelijk hadden, helemaal geen overbodige luxe. Rustig aan ontbijten na een kopje thee op bed, alle koffers eniek-met-beeruitpakken en de meegebrachte kerstlampjes installeren, een stuk huiselijker al. Lekker het dorp inlopen over de krakende sneeuw en met lichte sneeuwval op ons hoofd. We wilden eerst de liftpassen regelen en kijken wat voor leuks we vandaag zouden gaan doen (behalve nog meer boodschappen bij een “echte” supermarkt, geen Walmart). Dit is onze derde keer (of vierde, dat moeten we nog even terugkijken) in Whistler, dus we kennen alle straatjes en winkeltjes al, lekker vertrouwd dus. Na een stop bij het informatiecentrum werd de keus gemaakt: eerst tuben en na het avondeten naar de Fire & Ice Show.

snowtube-hellingMet de auto omhoog gereden naar het tube-park, zicht was redelijk en de drukte “ok”, daarmee bedoel ik dat we in ieder geval niet hoefde te wachten tot er een band vrij kwam, want er waren er nog genoeg voor ons. Met een lopende band omhoog en dan met vier, twee of alleen naar beneden zoeven, echt super-leuk om te doen! Het uitzicht was een beetje bewolkt dollen-in-de-sneeuwwant er kwam nog meer sneeuw aan. We hadden maar een kaartje van een uur en dat was ook precies genoeg. En daarna hadden we nog precies tijd om de skilessen te regelen en onze ski’s op te halen (ok, drie paar ski’s en een snowboard voor Eniek). De kinderen gingen een half uurtje huiswerk thuis maken terwijl wij boodschappen haalden en daarna konden we lekker nog even de hot-tub in (voor het zwembad vond ik het in ieder geval net even te koud, nog even wennen aan de vrieskou).

‘s Avonds naar de Fire & Ice Show, met alleen een iPhone op zak altijd gevaarlijk, en ja hoor, na de eerste twee foto’s van oefen-jumps ging hij uit van de kou. Oef! En natuurlijk geen oplader bij me, want die had ik uit m’n jaszak gehaald. Dan maar gewoon genieten van de show. Toch even een cheat, want twee jaar geleden had Bart een heel mooi filmpje gemaakt, dus bij deze in de herhaling. Mooie afsluiting van een lekker relaxte verjaardag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.