Monthly Archives: February 2017

Cabrio met winterbanden

Was de vorige blog nog over sneeuw, nu is het weer volledig omgeslagen en hebben we een paar dagen dikke lente! De sneeuw is nog niet helemaal weg, maar ondertussen konden Bart en ik vandaag lekker cabrio rijden naar Boonton om te dansen: het was 18 graden met een klein zonnetje! Ik begreep van een aantal dat het in Nederland ook lekker weer is, m’n vader attendeerde me erop dat de winterbanden er al weer bijna af kunnen. Nou, ik doe het pas in de eerste week april (ik doe helemaal niks, Bart doet het), want maart roert hier vaak ook z’n winterstaart! Pakken wat je pakken kan!

broodmachineontOns weekend begint meestal relaxed, iedere dag vers brood, maar in het weekend rustig aan tafel, de Hollandse winkel heeft aan ons weer een goede klant sinds we brood bakken, want er gaat niets boven een lekker verse boterham met vlokken, choco- of gekleurde hagel! Voor de rest is het weekend meestal wat minder relaxed, maar dat kent iedereen wel: klusjes, sporten en opruimen zijn de grootste thema’s. Oja, en huiswerk maken natuurlijk. Bart mocht vorig weekend met Eniek aan de slag voor haar vak “engineering” (een soort van praktische natuurkunde), ze moesten een auto maken met alleen karton, twee potloden en vier elastiekjes die zelf minimaal 3 meter kon rijden. Na twee prototypes had Eniek een model met een optimale lengte body en juiste verhouding grotere achterwielen, reed toch mooi de hele woonkamer door. Op school even afwachten hoe ze zou scoren, maar op vrijdag was het verlossende woord er: ze had(den) gewonnen en Eniek’s auto ging het verst, als enige meisje in die klas was het glazen plafond dus gebroken, haha.

 

racletteBDBart en ik hadden in het Valentijnsweekend een leuke dubbeldate met mijn trainingsmaatje Bernard en zijn vrouw Debbie. Uitgenodigd voor een echte raclette, ik wist niet dat raclette niet alleen een naam was voor het gerecht, maar ook voor de kaas zelf en zo vaak hadden we het ook nog niet gegeten. Als zowel sporten als politiek onderwerpen zijn die we niet aan zouden snijden, waar dan nog over te praten? Nou genoeg, het was een gezellige avond. En natuurlijk een beetje de regels overtreden en wel over sporten en politiek gepraat. Je ontkomt er niet aan…

geen winterslaap!

Goed, altijd uitkijken wat je zeg op je blog: winterslaap? Dacht het niet! Niet alleen hadden we zondag een van de spannendste superbowl wedstrijden, vandaag kregen we genoeg sneeuw over ons heen om ons weer te helpen herinneren waarom we ook al weer zo’n enorme snowblower hebben gekocht! En dan heb ik het nog niet eens over alle politieke herrie om ons uit de slaap te houden…

bracketsTerug naar de Superbowl, dit jaar maakten we er een familie-feestje van, onze gebruikelijke gastheer en -vrouw waren niet hier, maar niet getreurd: eten voor de TV kunnen we zelf ook regelen. En om echt mee te doen met de traditie hebben we onze kinderen meteen het meest populaire gokspel van de superbowl geleerd: Brackets. Hoe werkt het? Een matrix van 10 bij 10 en je kunt elk hokje kopen, je weet alleen nog niet welke nummers er bij horen, die worden later pas random ingevuld. Op Bart z’n werk kost 1 hokje $5, maar dat vonden wij te gortig, 25cent per hokje is ook al een investering van $25 totaal, $6,25 per persoon dus. Aan het eind van elk speelkwart kijk je dan wie het corresponderende hokje heeft en die wint het geld van die ronde: 15%-30%-15%-40%. Tijdens de wedstrijd dus spannend genoeg om alvast te gaan speculeren wat er moet gebeuren met het spel om te winnen. De eerste helft van de wedstrijd was redelijk overtuigend voor de Falcons, de Patriots hadden het zwaar en moesten zelfs naar de kleedkamer zonder 1 enkele touchdown. De halftime show en de reclames zijn toch meestal het hoogtepunt, dit jaar de reclames niet heel speciaal, maar Lady Gaga was echt spectaculair! Ik ga ervanuit dat jullie dat einde derde kwartook wel meekrijgen via social media, maar anders echt de moeite om te kijken. De tweede helft werd verrassend genoeg super-super-spannend. We konden elkaar in ieder geval feliciteren met het feit dat we echte Amerikanen aan het worden zijn, want we kennen alle regels en kunnen dus zelfs genieten van een wedstrijd, had je me vier jaar geleden niet moeten vertellen… Na 3/4 wedstrijd stonden de Falcons nog steeds met 28 tegen 9 voor, de Patriots hadden zelfs hun fieldgoal na de touchdown gemist, ongelofelijk. Nog veel ongelofelijker om hen terug te zien komen in 15 min tot gelijke score van 28 tegen 28. Nog nooit eerder voorgekomen in de vorige 50 jaar Superbowl dat er een verlenging moest komen. Die is dan wel sudden death, dus duurde niet heel lang en de Patriots die flikten het ‘m weer. De Patriots zijn na het vorige schandaal niet echt de meeste populaire ploeg, maar dit was echt een knap staaltje! Goed, een ieder die les wil in de regels van American Football, je bent welkom, ik kan het redelijk in Jip-en-Janneke-taal uitleggen nu. En voor de goede puzzelaar: Eniek heeft ons alledrie uitgekleed!

stijn ruimt met de handEn dan vandaag de sneeuwstorm Niko, al een paar dagen van te voren aangekondigd, wij altijd eerst zien dan geloven, maar gisteravond om acht uur kregen we al een telefoontje van school dat het morgen een snowday zou zijn: geen school. Ze voorspelden vanaf een uur of 6 ‘s ochtends zware sneeuw tot in de middag, totaal van 20-25cm. Wij bleven ook maar thuis dus, want lineaal sneeuwvooral met mijn two-wheel-drive is het anders niet echt fijn rijden (en voor mij is thuiswerken niet heel anders dan op kantoor met al die telefonische meetings). Om half zes lag er nog bijna niks, maar daarna ging het los. Eindstand opgemeten en er lag zo’n 20cm (8 inch) sneeuw op de stoep. Bart en Stijn hebben gezamenlijk alles netjes geruimd en nu kunnen we even genieten van een witte wereld. Volgende keer ga ik het toch echt beter regelen met m’n meetings, zodat we ook echt uit sleetje rijden kunnen aan het einde van de middag! Hopelijk kunnen we nog net een sneeuwpop maken voor alles weer smelt, de temperaturen gaan na het weekend al weer omhoog… Maar in ieder geval hebben de kinderen morgen in ski-club een laagje verse sneeuw!

het wil maar niet winteren

Even m’n facebook timeline bekeken en het is nog niet voorgekomen in al de jaren dat we hier gezeten hebben, dat we zo weinig sneeuw en winters weer hebben gehad. Inmiddels is het alweer maand 2 en is de echte winter nog ver te zoeken. Natuurlijk fijn voor m’n auto en het verkeer, maar ik mis m’n halve meter sneeuw! Dan merk je meteen dat er op het weer na niet heel veel spectaculairs te bloggen is in de winter. We staan als gezin dan toch ook een beetje in de ‘winterstand’. Natuurlijk nog genoeg leuke, kleine activiteiten, maar of die nu echt “bog-waardig” zijn. Ach, jullie zullen het ermee moeten doen, want zo af en toe moet ik gewoon even schrijven en laten weten dat we allemaal nog leven.

deurslotNadat de kinderen een keer te veel hun huissleutel waren vergeten en we de reserve sleutel zelfs een keer waren vergeten te “verstoppen”, zijn we eindelijk meegegaan in het digitale tijdperk. Op allebei de deuren hebben we nu een elektrisch slot. Aan de binnenkant zit het mechanisme erop, aan de buitenkant kun je -mocht je dat willen- gewoon nog de sleutel gebruiken. Maar we kunnen nu met onze iPhone de deuren open doen. We hebben het zelfs zo ingesteld dat als een van ons vier eraan komt met onze telefoon op zak, dat we de app dan niet eens meer hoeven te openen, maar dat de deur vanzelf open gaat. Geen handen meer nodig! Alleen de garagedeur natuurlijk, want we moeten wel voorkomen dat als we onze telefoon een keer verliezen of een onverlaat weet hem te bemachtigen dat diegene dan gewoon ons huis binnen kan… Super handig, na twee weken weet ik al niet eens meer wat een sleutel is! (oja, en je kunt gewoon zien wie hoe laat wanneer binnen is gekomen. Ook handig voor als we straks tiener-taferelen gaan krijgen met uitgaan en zo).

bernard en askeJanuari is ook de maand dat m’n trainingsschema weer serieus omhoog gaat. De eerste triathlon is nog ver weg, maar je moet toch op tijd beginnen. In “mijn” zwembad in Paramus ben ik intussen onderdeel van de 5am club. Ben wel de jongste, maar samen met twee 60-ers en een 70-er die stuk voor stuk allemaal sneller zwemmen dan ik (ik kan het wel langer volhouden, moet toch m’n ego even redden hier op internet), zwem ik iedere dinsdag en donderdag om 5 uur een dikke mijl voordat ik naar m’n werk ga om daar m’n training voort te zetten: op dinsdag 1 1/2 uur fietsen en op donderdag 10km op de tredmill en daarna 40 minuten krachttraining. Op zaterdag tri nummer 13ga ik dan met Bernard, 1 van m’n zwemmaatjes nog een keer zwemmen-lopen-fietsen bij een andere sportschool en tussendoor nog twee keer hardlopen, dan moet het allemaal maar een beetje in vorm komen. De eerste indoor-race heb ik al gehad, samen met Bernard een indoor-tri, dat is een korte sessie: 10 min zwemmen + 30 min fietsen + 20 min hardlopen. Al je punten worden bij elkaar opgeteld en dan krijg je je ranking. Ik had nummer 13, maar bracht geen ongeluk. Leuk om te doen, maar geef mij maar een gewone buiten-race…

De eerste helft van het schooljaar zit er ook al weer op. Eniek heeft haar eerste “midterm” achter de rug, een soort van proefwerk-week, maar dan een beetje anders, want ik kan me niet herinneren dat ik voor een proefwerk week voor elk vak een test moest doen met alle stof van de voorgaande maanden. Einde jaars term wordt nog ‘leuker’, dan krijg je een test over het hele jaar! Maar Eniek heeft zich er goed doorheen geslagen, belangrijkste was dat ze rustig bleef en ontspannen. Dat de cijfers dan mooi zijn is een leuke bonus. Stijn heeft nog geen midterms, maar het gewone proefwerk systeem en dat is maar goed ook, kan hij nog even wennen aan het goed plannen van al je leerstof en huiswerk voor dat het echte werk van high school begint.

akaLaatste leuke verhaal van januari: wij hadden nog wat hotel-punten over die zouden verlopen, dus hebben Bart en ik een nachtje in een luxe-hotel op Times Square geboekt. Konden we ook een keer uit eten en lekker dansen zonder daarna in de auto te hoeven stappen. Luxe die we normaal natuurlijk niet aka virgilszouden nemen, het is tenslotte maar een half uur rijden, maar nu we dan toch die punten hadden…was het ook wel lekker om er 1 nachtje helemaal uit te zijn. Dan merk je dat je de stad, ook al is hij dan zo dicht bij, toch niet zo vaak ziet. Tja, en dan gaan we nu gewoon verder met onze winterslaap, tot de volgende sneeuwbui of de volgende vakantie (april pas). Maar ik weet zeker dat er nog wel een blog-onderwerp voorbij gaat komen, wat dacht je van Superbowl!