Monthly Archives: June 2021

meidenweekend

Na alle stress van het eindexamenjaar had ik Eniek een lekker meidenweekend in het vooruitzicht gesteld. Bos, zee of stad in eigen land was de keuze en Eniek koos voor bos. Dan nog op zoek naar iets leuks dat ook nog beschikbaar was, want ook al zijn we dan nu weer wat vrijer met alle code geel landen, vakantie in eigen land is nog steeds onverminderd populair. Maar gelukkig hebben we vrienden met ervaring, dus een kleine rondvraag leverde een leuk hotel op bij de Hoge Veluwe, met eerstvolgende beschikbaarheid voor een weekend op zaterdag 19 juni. De stress is dan al weer wat gezakt, maar het weekend stond. 

Eniek mocht bepalen wat we allemaal gingen doen, twee dagen op de Veluwe rondbanjeren was misschien iets te veel van het goede, maar op Tripadvisor was de keuze weer reuze en haar oog viel op het Openluchtmuseum. Nostalgie ten top, de laatste keer dat we daar geweest zijn, was toen allebei de kinderen nog onder mijn uitgestrekte arm konden doorlopen. 

We hebben de hele route gelopen van nummer 1.1 tot en met 6.10, alle kaarten van de oude ambachten verzameld, want ook al ben je dan bijna 20, zo’n “vossenjacht” blijft leuk. Bij de papiermolen lieten ze nog wel zien hoe papier gemaakt wordt, maar zelf mocht je dat daar niet meer doen. In plaats daarvan hadden ze wel een schuurtje ingericht met een papier-schep-tafel met daarna een papierdruk-tafel. Blijft leuk om met zo’n zeef door een suspensie van gemalen katoen te gaan en er dan een vel papier uit te halen. 

Natuurlijk mochten ook het bakkertje en de poffertjes niet ontbreken, maar helaas was het snoepwinkeltje er niet mee. De missie toverballen konden we alsnog vervullen in het gewone souvernir winkeltje, maar de charme van het papieren zakje misten we allebei wel. Na een dikke vier uur en een slentertocht van bijna 7km stapten we weer in de auto richting Hoenderloo naar ons hotel. Om na het inchecken eerst even met de benen omhoog te gaan. 

Alle restaurants zijn weer open, dus we konden een tafeltje scoren op het terras van een gezellige brasserie. Kipsate voor Eniek en een salade met geitenkaas voor mij, superlekkere frietjes erbij en de inwendige mens was ook weer verzadigd. Na het eten een wandelingetje door het bos om de spijsvertering te bevorderen. Daarna op bed met een film en een gezichtsmasker: girl-time! 

Na een goed verzorgd ontbijtje zetten wij onze tassen vast in de auto om lopend naar de fietsverhuur te gaan. Op de fiets heb je een iets grotere actieradius dan te voet en je ziet toch net zo veel. In het Park de Hoge Veluwe heb je heel veel fietspaden en we hadden bedacht dat we voor de lunch de bovenroute van 15km zouden fietsen en dan na de lunch de benedenroute van 25km. Het weer werkte goed mee, niet al te warm, een lekkere 20-23 graden, af en toe een wolkje om niet in de volle zon te hoeven fietsen en niet al te veel wind. Perfect fietsweer dus. Onder weg nog een moederhert met baby gespot. Verder niet heel veel wild, maar wel veel mooie natuur en onderweg verschillende keren gestopt om wat te drinken en gewoon lekker te genieten. 

Om vier uur leverden we de fietsen weer in en gingen we op cruisecontrol naar huis, dat vliegt voorbij zo’n weekend, maar gezellig was het zeker. Vakantie in eigen land is ook zo gek nog niet…