Monthly Archives: November 2017

Van notaris tot uitjes en sportief plezier

verkochtAlweer zo’n bijeenraapsel aan onderwerpen, ik zal niet eens proberen om het allemaal chronologisch te doen. Je merkt pas dat je naast je werk nog best veel onderneemt als je probeert om 4 weken weer samen te vatten in 1 blog. Ik zal alleen de hoogtepunten noemen. Dat de huizenmarkt in Nederland al lang niet meer in het slop zit, dat weet iedereen, maar hier in de wijk merk je het wel heel erg, de borden te koop staan nog niet in de tuin of een paar weken later hangt er al weer een stikker verkocht op. Twee op rij gewoon bij ons in de straat. Wij doen zelf ook mee met de gekte en zijn op 1 november officieel koekoekzoomnaar de notaris gegaan om het contract voor onze nog-in-aanbouw-zijnde woning te tekenen. De straatnaam nemen we op de koop toe en we kregen een mooi bord erbij. In het kader van officiele conteerste jobracten had Stijn ook nog wat te vieren, hij is begonnen met z’n eerste betaalde baan: de huis-aan-huis hier in Berkel. Hij heeft een best ingewikkelde wijk met veel winkels, maar inmiddels heeft hij al twee keer z’n ronde gelopen en de tweede keer ging toch bijna twee keer zo snel als de eerste keer. Nog wel een paar keer oefenen te gaan voor hij het kan doen in de tijd waar ze het op inschatten (denk niet dat dat ooit gehaald gaat worden, maar zo lang het leuk blijft, vinden wij het prima). En leuk om via Snapchat te zien dat hij het toch wel heel leuk vindt, want anders post je geen foto…

Om het sociale met het culturele te verenigen proberen we ook wat uitjes in te plannen. Zo zijn Eniek en ik samen naar de tentoonstelling Escher in het Paleis geweest in Den Haag, alle bekende werken hingen er en Eniek heeft metamorphose nu op haar lijstje staan voor in haar nieuwe kamer, dan is de muur hopelijk lang genoeg om de hele poster op te hangen. Met z’n vieren zijn we naar Hans Klok z’n horrorshow geweest in het nieuwe Luxor, weet niet of je Hans Klok onder de noemer “cultuur” mag scharen, maar entertaining was het zeker. Hoe je ook probeert om goed te kijken hoe die trucs gedaan worden, het gaat zo snel, het lukt je gewoon niet. En als derde op rij had ik met Marijke een gezellig uitje naar Utrecht, natuurlijk vooral lekker koffie gedronken en gekletst, maar we liepen toevallig bij de Dom en vielen binnen met onze neus in de boter, omdat het koor daar aan het repeteren was voor een voorstelling, met de Gregoriaanse klanken is zo’n mooie kerk dan toch net even extra bijzonder.

 

Het sportieve hoofdstuk is er iedere maand natuurlijk ook. Deze maand zijn Bart en ik allebei lid geworden van een sportschool. Ik van Anytime Fitness, omdat ik dan lekker “any-time” kan gaan en Bart van MyLife Sportschool even verder in het dorp, omdat ze daar meer groepslessen geven, al houdt hij het voorlopig bij Bodybalance, het helpt in ieder geval om de gevolgen van alwinaskezijn zittende beroep weer even wat af te remmen en de spieren wat los te maken. Afgelopen weekend had ik in Nijmegen de 7-Heuvelenloop, samen met Alwin me ingeschreven. Alwin moest wel van wat verder komen (Denemarken) dan ik. De afgelopen jaren heb ik hem vooral gevolgd langs de kant of op mijn telefoon, dus super om hem nu samen te lopen. Nou reinieraskeja, samen, omdat we zo’n verschillende looptijd hadden opgegeven, startte ik pas toen Alwin al klaar was en moest hij dus heel lang op me wachten bij de finish. Daar kon hij natuurlijk wel mooie foto’s maken, ook zo’n omgekeerd rollenpatroon. M’n vader was op de scooter gekomen om me eerst gezelschap te houden in het startvak (drie kwartier wachten), om daarna naar een punt langs de route te racen op z’n scooter om me aan te moedigen. Naar de finish gereden om me daar m’n warme trui weer te overhandigen. Met z’n drieen een kopje koffie gedronken op het station om weer een beetje warm te worden, want in November met af en toe een buitje is het toch aardig koud. Met de trein weer terug naar Rotterdam en pas om half zeven thuis om lekker aan te schuiven bij de warme maaltijd. Op naar ons volgende evenement!