Monthly Archives: October 2017

herfstvakantie

Voordeel van het Nederlandse schoolsysteem: elke 8 weken heb je minimaal een week vakantie! Helaas geldt dat niet voor de vakantiedagen die Bart en ik krijgen, dus wij kiezen voor kerst-, mei- en zomervakantie dit jaar. Betekent wel dat de kinderen de hele week alleen thuis zich vermaken, goede test om te kijken hoeveel eigen initiatief er is om iets te ondernemen. Eniek in ieder geval geslaagd, die had afgesproken met een vriendin en is de buurt onveilig gaan maken. Stijn vooral laten zien dat tegenwoordig sociaal contact vooral digitaal is: samen zijn in de online wereld is blijkbaar ook samen afspreken…

We hadden wel een dagje uit gepland voor de vrijdag in de herfstvakantie, op hoop van zegen dat het mooi weer zou worden hadden we kaartjes gekocht voor Drievliet via de AlbertHeijn uitjes-spaaractie, nog nooit geweest en zo dichtbij, thema Halloween altijd leuk. Hadden wij natuurlijk weer net de dag met ultiem herfstweer te pakken: wind en buiig! Tussen de buien door toch een hoop lol gehad. En toen we het te koud kregen hadden we zelfs nog tijd om een bioscoopje te pakken om lekker op te warmen, hoeveel vakantie kun je in 1 dag proppen?

Deze blog lijkt alweer een samenvattingsblog te worden, de vorige is al weer vier weken geleden en het lijkt erop dat ik ofwel te weinig tijd heb of dat iedere losse gebeurtenis niet ‘blog-waardig’ genoeg gevonden wordt, allebei een beetje waarschijnlijk. Heb overwogen alleen facebook nog maar te gebruiken als dagboek, maar dat is toch iets te los-vast en na tien jaar blog ben ik er nog niet aan toe om afscheid te nemen van deze uitlaatklep annex reflectiepunt. Thema’s van deze maand: hardlopen, verjaardag en Nederlandse ontdekkingen.

london 2Ik probeer mijn hardlooptraining weer wat op poten te zetten en dus ook te lopen als ik reis voor m’n werk, deze maand twee keer naar Parijs en 1 keer naar Londen. In London ligt ons kantoor helemaal aan de andere kant van London dan dat van Unilever, nog steeds vlak bij de rivier en m’n loopje ‘s ochtends langs de rivier was dan ook absoluut niet vervelend. In Parijs had ik een meeting in het 11e parijs greenlinearrondissement en kreeg ik de tip dat dat vlak bij de “Coulee Verte” was, ofwel de Highline van Parijs. Weet niet welke stad eerder was – New York of Parijs – maar wilde het natuurlijk uitproberen. Voordeel: hoog boven de straten nul last van verkeer, nadeel: als je het voor je meeting moet doen is het nog donker en kun je dus geen mooie plaatjes nemen (en moet je goed opletten dat je niet struikelt of een vijver in loopt). Maar nightrunhardloop-hoogtepunt van de maand oktober was wel de Rotterdam Night-Run: acht-en-een-halve-kilometer rennen door het Bergse Bos…in het donker! We kregen allemaal een hoofdlamp op om het pad voor ons te verlichten en onderweg stonden allemaal “lichtartiesten” als entertainment. Bergse Bos is op fietsafstand van ons nieuwe huis en het was super-leuk om te doen, plus goede training op weg naar de Bruggenloop in December.

oranjekoekOktober is ook Stijn z’n verjaardagsmaand, altijd de 13e natuurlijk, maar dit jaar op vrijdag de 13e. Enige pech die hij had is dat we het in stukjes gebroken gevierd hebben: een week voor z’n verjaardag met opa&oma, het weekend van z’n verjaardag met Oranjekoek en de Friese kant van de familie en z’n daadwerkelijke feestje dit weekend, want in de herfstvakantie waren er te weinig klasgenoten thuis. Voordeel is dan weer dat je een paar keer taart krijgt en je kadootjes stijn kaarsjes uitblazenin etappes. Inmiddels is hij bijna bij zijn spaardoel voor een PS4 (voor de oudere generatie: playstation, want ook al heb je al een x-box, dit is toch weer anders…). Voor z’n feestje wilde Stijn graag lasergamen en wij mochten ook meedoen. Twee ontdekkingen: ik ben er ontzettend slecht in (3% raak van alle schoten) en Eniek is een scherpschutter (twee keer zo veel punten als Bart!).

Ontdekking van de maand in Nederlands vernuft is dit keer de bloemencarrousel: we wonen natuurlijk dicht bij veel kassen waarin ook bloemen worden gekweekt en op de fiets was ik er al een keer langsgekomen. Dus op een mooie droge dag met Eniek erheen gefietst om onszelf op een bloemetje te trakteren. Super-uitvinding: een soort Febo-automaat, maar dan met bloemen. Je kiest welke bos je wilt, betaalt met pin en kunt je deurtje open maken. Waar een klein land groot in kan zijn 🙂