weekendje dansen

Laatste weekend van juni is er al jaren Liberty Swing, een van de weinige west coast swing festivals in de omgeving van New York, op slechts een uur rijden vanaf waar wij wonen. Toen we hier vorige keer woonden, zijn we daar regelmatig heen geweest met oppashulp van opa’s & oma’s, maar sinds 2010 zijn we al niet meer op dit soort dansweekenden geweest (had meer te maken met de afstand dan met de opa’s en oma’s trouwens). Dit jaar hadden we bedacht dat we met wat oppas en logeren het weekend wel konden overbruggen qua kids, dus hadden we kaarten gereserveerd via onze dansschool. Uiteindelijk is het ons voor twee van de drie dagen gelukt, maar over die derde dag later meer.

Op vrijdag na het werk had ik aan Gladys onze oppas gevraagd of ze de kinderen met koffer en al naar het werk kon brengen, want die kregen heel luxe een lift van Myralda naar hun logeeradres van die nacht: Eniek bij Isabelle en Stijn bij Bruno. Gezellig! Bart en ik gingen eerst gezellig uit eten en reden daarna door naar New Brunswick voor Liberty Swing 2014. Wat doe je zoal op zo’n dans festival vragen mensen dan. Wij hadden een wat aangepast programma omdat we niet het volle weekend gingen, maar normaal gesproken bestaat het programma uit drie dagen zoveel mogelijk dansen. ‘s Avonds zijn de wedstrijden van de pro’s, vooral om te kijken dus en tussendoor social dancing. Overdag vanaf 9 uur zijn er workshops om je techniek te verbeteren en ‘s middags zijn de wedstrijden voor de amateurs. Aan die laatste twee deden we dit jaar dus niet mee, omdat we overdag de kids moesten ophalen en andere klusjes moesten doen. Maar dat mocht de pret verder niet drukken: We waren met wel 30 man van de dansschool, dus om danspartners zaten we niet verlegen en een praatje maken tussendoor is ook altijd gezellig.

liberty swing teamsOp zaterdagochtend de kids opgehaald en gezellig koffie gedronken bij Myralda en Lucien, daarna Stijn z’n laatste kamp-spullen klaar gezet, pizza besteld voor de kids met oppas en einde middag weer richting New Brunswick om daar de wedstrijden team (a walk down memory lane!) en pro’s te bekijken, plus zelf te dansen natuurlijk. Kleine sfeerimpressie van het social dancing, want het pro-dansen mag je niet filmen (anders verkopen ze geen video’s natuurlijk), maar over een paar weken zal er genoeg materiaal op youtube te vinden zijn van mensen die de video kopen en er dan wat op zetten, even wachten dus nog.

Op zondag hadden we nog het plan om nog een tripje te maken, maar na bijna 6 uur in de auto zijn we alletwee ingestort (cliffhanger voor de volgende blog :-)) en zijn we niet meer gegaan. Volgend jaar toch  maar iets beter regelen qua oppas en het hele weekend vrij proberen te plannen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.