Laatste schooldagen

Ja, vooral voor de Rotterdammers onder de blog-lezers is dit zuur: onze kinderen en jullie kinderen beginnen in dezelfde week weer na de zomervakantie (eerste week september), maar bij ons is de zomervakantie nu al begonnen. Maandag was al de laatste schooldag! Ja, klinkt leuk, maar wat moeten ze met tien weken zomer-vakantie?!?!? Geef mij maar gewoon zes weken zomer en dan tussendoor wat meer vakantie. Maar ach, ‘s lands wijs ‘s lands eer en ‘if in Rome, act like the Romans’ en nog meer van die cliches.

gitaarlesZondag stond volop in het teken van afsluiten en voorbereiden. ‘s Ochtends had Stijn eerst z’n laatste gitaarles met Rhonda, niet alleen zijn voorschoolse opvang juf, maar ook de leukste gitaarlerares die je je maar kunt voorstellen. Een dubbele les bij de juf thuis, die meer drums in huis heeft dan stoelen. Het werd dus niet alleen een gitaar les, maar ook een drumles.

Na de lunch raapten Bart en ik onze moed bij elkaar om alvast Stijn z’n kamp-spullen klaar te leggen. Vier weken op kamp! Ze draaien daar welliswaar iedere week wasjes, maar dat is eigenlijk alleen maar erger. Overal moesten we ofwel een naamlabel in strijken of in schrijven met watervaste stift. We hadden van die strijk-labels al besteld en 50 leek een leuk aantal, maar als je 12 onderbroeken moet labelen is dat natuurlijk bij lange na niet genoeg. Goed, de labels hebben we dus bewaard voor de grote dingen en de rest met stift en pen beschreven. Gelukkig kunnen we er wel op rekenen dat er niemand anders op kamp is met de naam ‘Stijn’. Twee uur later waren we eindelijk klaar, Eniek doen we over een dikke week wel, van deze bezigheid hadden we even genoeg.

schooltreatsDaarmee was het werk nog niet klaar, want ik had me ook in het hoofd gehaald om “thank you, teacher” gifts in elkaar te knutselen. Met het betere print-en knip werk, maakten Eniek schooltreats 2en ik samen snoepzakjes. De pennen had ik gekocht via Amazon, dat was het makkelijke deel. Ieder snoepje van een labeltje voorzien was het meeste werk: 7 teachers voor Eniek en 6 voor Stijn, oef!

Bart was ondertussen ook niet lekker aan het luieren, want als we de trampoline nog willen opzetten terwijl de kinderen er nog iets aan hebben, dan moet dat ook maar nu. Als je de gebruiksaanwijzing niet meer hebt, dan kan het gebeuren dat je het de eerste keer fout doet en opnieuw moet beginnen, zelfs kan het gebeuren dat je nog een keer iets fout doet en bijna weer opnieuw moet beginnen, maar drie maal is scheepsrecht en de trampoline was spring-klaar!

1 thought on “Laatste schooldagen

Leave a Reply

Your email address will not be published.