Weekje zon

Na wat voor mijn gevoel wel zes weken regen in Nederland was, kwam de herfstvakantie precies op tijd om wat zonvitamines op te doen. Waar ga je dan heen als je in oktober zon wilt, je iets interessants wilt zien en je er nog niet eerder geweest bent? Juist: Kreta! Gemiddelde temperaturen zagen er goed uit toen we boekten en gelukkig was ook het weerbericht bij aankomst naar verwachting.

Zaterdag rond lunchtijd richting Schiphol, gelukkig in de ochtend tijd om in te pakken, want door drukte op het werk had ik nog helemaal niets ingepakt. Lang parkeren op schiphol had in de herfstvakantie een leuke extra service: op het parkeerterrein al je koffers inchecken, zodat je vanaf het begin al je handen vrij hebt. Op de luchthaven zag je de drukte van vakantie terugkomen in de lange rijen, maar gelukkig hoefden we in ieder geval niet meer in de rij voor de koffers. Even wat eten in de foodcourt met voor elk wat wils en voor je het weet is het al weer tijd om te vliegen. Met drie uur 20 een korte vlucht en met wat gedownloade netflix filmpjes kwamen we de tijd allemaal wel door.

Op Kreta was het natuurlijk al donker toen we aankwamen, dus veel van het eiland hadden we niet gezien vanuit de lucht, maar de temperatuur was aangenaam toen we uitstapten. Onze koffers kwamen al vrij snel en door naar de huurauto. Oeps, eerste hobbel in de weg, want omdat we bij boeken de tijd te vroeg hadden ingevuld, was onze reservering geannuleerd en hadden ze ook geen andere auto bij Green Motion. Oei, dan breekt het zweet je even uit. Via internet kwamen we er niet zo snel uit, dan maar door naar de balie met minste aantal mensen en gelukkig had Avis nog wel een auto voor ons. Het prijsverschil stoppen we dan maar in de categorie algehele vakantiekosten. Een handgeschakelde volvo rijker reden we het parkeerterrein van Avis net voor negen uur af.

Ons appartement in Koutsouras was 1 uur en drie kwartier rijden, de wegen ernaartoe waren prima, door de bergen, dus goed op de bochten letten. Het allerlaatste stukje was even zoeken, maar gelukkig hadden we een email met beschrijving: net voor de bakker en apotheek rechtsaf slaan. Juist, om te weten dat je net voor af moet slaan rijd je eerst te ver door. Bij het appartement wachtte de Griekse beheerder ons al op. Haar Engels was niet heel vloeiend, maar veel heb je niet nodig voor een sleutel overdracht en betaling van de borg. Snel alles aan kant en lekker ons bedje in, Griekse tijd middernacht net gehaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *