Een magische vakantie

Iedereen die wel eens naar een Disney Park geweest is of de Disney service-desk gebeld heeft, weet dat je helemaal gek wordt van iedereen die je een “magical day” wenst aan het eind van elk gesprek of gewoon in het voorbijgaan. Toch kozen wij ervoor om onze vier dagen DSC_7513Presidentsday vakantie met Mickey Mouse en co door te brengen. Het bleek een gouden ingeving, want niet alleen hadden we de kinderen met kerst al blij gemaakt met het vooruitzicht van een ‘echte’ Disney vakantie, maar we konden toen niet vermoeden dat we de kou ZOOO zat al zouden zijn februari dat het gewoon heerlijk was om naar Florida te gaan waar je in je t-shirt buiten kon zitten (overdag dan). Ik zal jullie niet vermoeien met alle details en alleen de hoogtepunten aangeven. Bart heeft een heel mooi foto-album gemaakt dat ik in de blog geplakt heb en voor als het niet werkt, kun je de link ook hier vinden.

Vrijdagavond laat vlogen we van Newark naar Orlando, daar sliepen we eerst in een motel vlak bij het vliegtuig (want voor alleen een bed hoef je geen duur Disney hotel te boeken). Zaterdagochtend namen we de motel-shuttle weer terug naar het vliegveld en toen kon het avontuur beginnen. Disney is zo ontzettend groot in Orlando, op het vliegveld hebben ze een hele eigen afdeling, daar kun je je inschrijven voor de magical express die je naar je hotel brengt. Wij waren gelukkig nog vroegen, want aan de hekjes te zien verwachtten ze een heleboel mensen. 8000 om precies te zijn. Deze vakanties in het voorjaar zijn de drukste tijden DSC_7208van het jaar. We hadden een 2 kamer appartement in Jambo House bij Animal Kingdom, maar aangezien we onze kamer nog niet in konden, gingen we eerst naar Magical Kingdom om daar de eerste Disney figuren te bekijken en onze 3 fastpasses te gebruiken voor een aantal “rides”. Voor alle attracties staan hele lange rijen, maar als je een fastpass hebt, dan kun je op het aangegeven tijdstip voordringen via een aparte rij. Helaas krijg je er maar 3 per dag, dus het is zaak om goed te kiezen, voor de langste rij attracties als het even kan. Ons appartementje was echt fantastisch, lekker ruim me als je op het balkon stond, liepen de giraffen en zebras er onderdoor! De kinderen hadden allebei een eigen slaapbank en wij een eigen slaapkamer, helemaal prima dus.

DSC_7151Ook nog een handigheidje: je kunt alles doen met een speciale armband die je krijgt. Toegang tot je hotel kamer, overal betalen, toegang tot het park, je fastpasses zitten eraan gekoppeld. Ik nam gewoon m’n handtas niet meer mee, alleen m’n telefoon en m’n armband was alles wat ik nodig had. Via het dining plan dat we hadden, konden we twee maaltijden een snackje per dag halen op onze armbandjes, meer eten hadden we ook eigenlijk niet nodig. En ook leuk: we kregen allemaal een Disney beker die we in het hotel oneindig konden bijvullen met sap en fris in het cafe. Ach, van “krijgen” is natuurlijk geen sprake, maar ze weten het wel zo te maken dat het supermakkelijk is allemaal, je hoeft je DSC_7805nergens zorgen over te maken, kunt echt gewoon genieten. Dag twee Animal Kingdom, weer helemaal anders met veel dieren en een safari, maar een paar echte stoere attracties, maar de dieren en de omgeving maakten dat meer dan goed. Dag drie naar Hollywood Studios, alles in het teken van de film, de shows waren het meest IMG_4283spectaculair: Indiana Jones nagespeeld en een auto-motor stuntshow waren favoriet. Stijn en ik gingen ‘s avonds nog een keer terug voor de licht- en vuurwerkshow, super gezellig op de bankjes en spectaculair in de lucht. De laatste dag gingen we weer terug naar Magical Kingdom om die ene achtbaan te doen waar 130 minuten wachtrij voor stond op zaterdag, als je meteen om half negen er naartoe gaat dan hoef je “maar” 50 minuten te wachten namelijk.

Van te voren niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, was een beetje bang voor het uber-centerparks gevoel. Maar het was echt super geregeld allemaal daar bij Disney, je nergens zorgen over hoeven maken, alles zo netjes om je heen, echt er even uit. Tot op het allerlaatst toe denkt Disney erover na hoe ze het je makkelijk kunnen maken: de ochtend dat je uitcheckt lever je je koffer in, die zij alvast doorsturen naar de airline, in Newark krijg je hem weer terug, je krijgt je boarding pas en een bus brengt je weer naar het vliegveld. Zo kun je ook je laatste dag in het park doorbrengen. Wel laat thuis, om half 1 ‘s nachts en de volgende dag gewoon school en werk, maar geen tijdsverschil, dus geen jet lag, dat scheelt.

One thought on “Een magische vakantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *