Een ouderwets gezellig Oud & Nieuw

De laatste keer dat we oud & nieuw in Nederland gevierd hebben, was de 2010-2011 jaarwisseling, dus al weer 8 jaar geleden. Twee keer Curacao is natuurlijk een beetje semi-Nederlands, inclusief oliebollen en oudejaarsconference, maar dit jaar een Echte met een hoofdletter, alle tradities weer in ere hersteld: gezellig met vrienden (Matthijs en Ineke), vuurwerk van te voren besteld om zelf af te steken, oliebollen, oudejaarsconference kijken, natuurlijk een oudejaarslot (en niets winnen), de klok meetellen en de (nep) champagne open trekken. Telefoonnetwerk is iets verbeterd, dus alle appjes en telefoontjes gingen er netjes uit en wij konden naar buiten om het vuurwerk af te steken.

Ook ons eerste oud&nieuw in Pijnacker, altijd even afwachten hoe groot of klein dat dan gevierd wordt, maar qua vuurwerk gaan ze hier helemaal los! Ons pijlen en knallers vielen gewoon in het niet bij alle grote dozen met pijlen. Met ons rieten dak was ik daar niet altijd gerust op, maar het is allemaal goed gegaan. Toch wel een groot verschil met de US of A, waar je in de meeste staten als consument geen vuurwerk mag kopen en afsteken. Het voordeel is dan wel dat de dorpen en steden het centraal organiseren en de show mooi groot en gecoordineerd is, nu was het ook soms groot, maar wist je niet precies waar je moest kijken. Een aantal mensen waren om half drie toen wij naar bed gingen nog steeds niet klaar met hun vuurwerk en hadden waarschijnlijk een klein maandsalaris eraan uitgegeven. Volgens de Volkskrant ging er voor wel 70 Miljoen Euro de lucht in de afgelopen nacht!

Nu kan het nieuwe jaar beginnen, goede voornemens genoeg, maar die maken we niet alleen op 1 januari, in ieder geval 1 goed begin gemaakt: de blog weer een beetje regelmatiger bij gaan houden. In de top 3 van Nederland kan ik me ook helemaal vinden, met stip op 1: minder druk maken om dingen (die je niet kunt beinvloeden als goed toevoeging van Matthijs), meer sporten en afvallen is iets minder relevant, maar gerichter sporten en minder suiker eten daarentegen passen in het lijstje. Tot slot, meer tijd doorbrengen met mensen die er echt toe doen! Lieve allemaal: een heel goed 2019 en tot snel…

Leave a Reply

Your email address will not be published.