drie weken, twee reisjes en drie (culturele) uitjes

IMG_2193Denk je dat je in eeuwen geen blog geschreven hebt, is het allemaal heel relatief. Het is meer dat er zoveel gebeurt in een paar weken tijd. Alleen hoogtepunten dus even voor nu. Afgelopen drie weken heel veel leuke dingen om eerst naar uit te kijken en nu leuk op terug te kijken. Allereerst de reisjes, het waren er “maar” twee. Eerst een dagje heen en weer naar Londen voor een data conferentie. Mijn nieuwe job is helemaal “big data” en zo’n hele dag vol met allemaal lezingen van mensen die al hebben uitgevoerd wat jij op poten probeert te zetten is natuurlijk geweldig. Samen met twee collega’s heen en weer naar London, de conferentie was in het ExCel gebouw, een soort RAI, maar dan lekker dicht bij London City Airport (10 minuten lopen). En voor mij dus lekker makkelijk aanvliegbaar vanaf Rotterdam Airport. En hoe vaak gebeurt het nu dat je zonder bagage naar het vliegveld gaat, dus koste wat kost: ik ging op de fiets! Goed, achteraf gezien is om kwart over vijf in het donker heen en kwart over tien in het donker terug niet heel plezant, maar…ik ging op de fiets naar het vliegveld!

Tweede reisje was twee dagen naar Polen om daar het team te leren kennen en kennis uit te wisselen. Was al heel lang niet in Warschau geweest, en helaas waren de sightsee-uren ook alleen maar vanuit de taxi en in het donker na werktijd, dus weinig echt van de stad kunnen zien. Maar wel zo veel uitgewisseld dat het wel duidelijk is dat ik snel nog een keer terug moet. Dan is het al langer licht en kan ik ook na het werk even door de stad struinen…

0A139F69-38C8-46B6-995D-825D9EC83837Veel van onze uitjes worden al lang van tevoren gepland, want in oktober was ik al aan het struinen geweest op de website van het Luxor. Musical Fidler on the Roof stond ook in New York al op ons lijstje om te zien, maar nu kwam hij naar het Luxor met teksten van en een hoofdrol voor Thomas Acda, dat leek super. En dat was het ook, teksten waren mooi vertaald en de zang was geweldig. Het bekende lied “if I were a rich man” komt uit deze musical, sommige nummers leven ook buiten het podium een eigen leven.

IMG_2199Met Eniek samen op een donderdagavond naar de Universiteit van Delft gegaan om daar weer een item van de bucket-list te kruisen: TEDx. Het thema was “as a matter of faith”, maar de lezingen gingen meer over levensovertuigingen dan echt over geloof, of in de breedste zin dan, iemand die geloofde in stadstuinen in de breedste zin (namelijk op alle leegstaande stroken grond), maar ook iemand uit de IMG_2204game-industrie die vertelde over AI (artificial intelligence), voor mijn vakgebied heel relevant natuurlijk. Het eten was ook wel grappig, een art food collectief had gekookt, alles vegan, maar wel een super-leuk concept voor de linzen-salade: enough for three: een groot bord met salade en dan kreeg je drie lepels die met touwtjes aan elkaar gebonden waren, dus je moest wel dicht bij elkaar staan om te eten. Wij waren met twee, maar een heel aardige master student architectuur uit Oostenrijk at met ons mee. Leuke manier om mensen te leren kennen.

IMG_2265Derde uitje was toepasselijk vlak voor Pasen: samen met Eniek naar de Mattheus verteld door Edwin Rutten. Ik was nog niet bekend met zijn klassieke muziek verhalen kant, maar blijkbaar heeft hij daar al vele prijzen mee gewonnen. Heel leuk om de achtergrond van de Mattheus en de bedoelingen van Bach steeds in kleine stukjes uitgelegd te krijgen afgewisseld met de mooie muziek en zang die zo bij de Mattheus horen. Volgend jaar de volledige uitvoering met heel andere ogen (of liever oren) bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *