sleutel (op afstand)

sleutelSinds vorige week zijn wij trotse eigenaar van een nieuwe sleutel! En bijbehorend nieuwbouwhuis. Alles is prima door de inspectie gekomen, maar nu begint voor ons het grote werk. De kinderen wezen ons er fijntjes op dat een nieuwbouwhuis in Amerika toch eigenlijk een stukje beter geregeld is, want toen ze voor het eerste ons nieuwe huis binnen kwamen was IMG_2079 (1)het toch wel even kaal: betonnen vloeren en muren waar nog geen likje verf op zit, geen oprit, alleen maar twee rijen tegels, een hoop zand en nul plantjes in de tuin. Badkamers zagen er mooi uit, erg leuk dat je alvast naar de WC kan, maar keuken zit er ook nog niet in. ‘s Lands wijs ‘s lands eer, dit is ons derde nieuwbouw huis, twee keer Nederlandse kale oplevering en dan 1 keer de luxe Amerikaanse die zelfs al met wasmachine en droger komt. Ach, een mens moet toch wat te doen hebben en als je meteen kunt verhuizen is het ook zo saai.

Maar alles staat redelijk op de rit, we hebben natuurlijk al vanaf begin december kunnen plannen: volgende week komen ze muren mooi maken en boven de vloeren leggen, over drie weken beneden en daarna komt de keuken erin. Offertes voor een oprit zijn opgevraagd, evenals de verhuizer voor eind Mei. Verhuisbericht volgt nog alsook de datum voor onze housewarming.

Ikzelf was niet bij de oplevering en kon dus pas in het weekend naar het huis om te kijken, gelukkig kon Bart het met een machtiging van mij voor alles tekenen want ik ging voor het eerst sinds 2014 weer naar Singapore. Een weekje lekker warm in de 30 graden was ook geen straf. Goed, overdag moet je wel hard werken, maar van zo’n workshop met het zuid-oost-azie team krijg je eigenlijk alleen maar meer energie en ‘s avonds lekker uit eten, zwembad bij het hotel om ‘s ochtends voor het ontbijt even te zwemmen, wat wil een mens nog meer!? Op vrijdagmiddag had ik nog een paar uurtjes over voor wat sightseeing: in 34 graden in je lange broek rondlopen is geen pretje, maar een lekker koude cola op het dakterras op de 57e verdieping drinken maakt veel goed. Alle bekende sites langs geweest, totaal 10km gelopen (!), veel foto’s al op Facebook gezet, maar ik weet dat er ook nog genoeg mensen bestaan zonder facebook account, dus hieronder nog een kleine impressie (een albumpje maken is met een iPhone 7 even niet zo makkelijk meer, dus beetje chaos). Nu weer terug naar de kou, hopelijk is vader winter hierna wel even uitgeraasd, want heb het nu wel gehad met die koude Oostenwind, heel erg slecht voor mijn trainingsschema!

1 thought on “sleutel (op afstand)

  1. Esther

    Gefeliciteerd! Ook wel lekker dat je geheel naar eigen inzicht aan de slag kan met afwerking en inrichting van jullie nieuwe huis. Alhoewel de tijd ervoor vinden wel een uitdaging kan zijn. Succes ermee! Wordt vast mooi. Ook ik hoop dat de temperaturen wat stijgen, niet zozeer vanwege een trainingsschema maar gewoon omdat ik het liever warm heb dan koud.☺️
    Groet, Esther

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *