Tot m’n knieen!

img_2788Niet op, maar tot! Zoveel sneeuw viel er soms op een dag, dat je door kniehoge sneeuwhopen kon skien. Er gaat niets boven verse sneeuw, ok, als je mooie sneeuw net gegroomed hebt (corduroy noemen ze dat hier, met die ribbeltjes), dat is ook lekker, maar het fijne van verse sneeuw is dat alles zo lekker zacht is, je kunt niets fout doen en als je dan toch een keer je vergist en je gaat op je gat verder, niets aan de hand, alles lekker zacht. Deze hele vakantie hebben we zo veel mazzel gehad met de sneeuw, alles bij elkaar opgeteld hebben we meer dan een meter sneeuw gehad. Vooral onze laatste ski-dag: 40 cm! Zo lekker heb ik nog niet heel vaak kunnen skien, goed, het zicht is soms iets minder, maar het is ook een stuk minder druk op de piste dan anders en dan is het heerlijk! Genoeg superlatieven, kleine impressie weer met een filmpje van Bart (tip, met muziek aan is het een stuk leuker!).

Met z’n vieren werd ook steeds gezelliger. In het begin moet je een beetje aftasten wat iedereen leuk vindt en wat eenieder z’n tempo is, maar na een paar dagen samen waren we goed op elkaar ingespeeld. Ook met aftasten wanneer het tijd werd om op te splitsen in ofwel skiers versus boarders of wanneer de ouders alleen verder gingen en de jongere generatie lekker digitaal aan de slag wilde. We zijn het er allemaal wel over eens dat Blackcomb onze favoriete berg is van de de twee, vooral met veel sneeuw zijn alle blauwe runs hier geweldig. Qua favoriete afdaling zijn we ook redelijk eensgezind: Ross’ Gold veruit favoriet, ook al vinden Stijn en ik de Dave Murray aan Whistler kant ook geweldig, dat was de Olympische reuze-slalom piste en daar kun je dus lekker op “racen”, al halen we het natuurlijk niet bij de Olympiers, we blijven in ieder geval overeind, dat telt ook. Na onze dagje heerlijk diepe-sneeuw-skien hebben we onze skis en boards weer ingeleverd, nog 1 “rust-dagje” om ook in te pakken en dan is het al weer terug naar huis. Genoeg leuke herinneringen weer toegevoegd aan ons mapje “wintersport”, we kunnen er weer tegenaan!

1 thought on “Tot m’n knieen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.