Blauwe luchten en witte sneeuw!

christmas-2016Rustdag is bij ons natuurlijk nooit helemaal rustdag, wel een rustig-aan dag, maar ook de dag om iets nieuws te gaan ondernemen. Wordt ieder jaar lastiger, want ziplinen hebben we al twee keer gedaan, tuben is ook al gewoon traditie en hondenslee hebben we het allereerste jaar gedaan en hoe leuk ook, zonder die dramatische discount van de vorige keer, niet leuk genoeg voor een tweede keer (we blijven economisch rekenen in waarde-per-ervaring. Voor snowmobiel rijden zijn de kinderen nog te jong en achterop zitten was niet stoer genoeg, maar…niet getreurd, er was nog een activiteit die we nog nooit gedaan hebben: snowshoeing! En zowaar kreeg ik de hele familie enthousiast voor dit actieve avontuur. Met een busje naar de gematigde regenwouden gereden om daar op het bijzondere medicine trail te gaan snowshoe-en. Dat is een verrassend makkelijke en leuke activiteit om te doen. Met het tempo van de groep nog heel goed uit te houden, niet eens me in het zweet hoeven werken.

Zondag was het kerst en zo mogelijk nog blauwere luchten dan op zaterdag. Geen verse sneeuw in om te skieen, dat is dan weer de keerzijde van mooi weer, maar wel onze eerste dag skieen/snowboarden met z’n vieren en dan is het fijn als het weer ook een beetje meewerkt. Bart heeft zijn ski’s ook omgewisseld voor een snowboard, zodat we eerlijk twee-om-twee zijn, even wennen in de lift, maar we kunnen ons tempo goed op elkaar afstemmen en het zelfs (meestal) wel eens worden over welke pistes we willen doen. En als het dan even anders gaat, dan trek ik met Stijn de langere/moeilijkere route naar beneden en gaat Bart met Eniek het meer begaanbare pad naar beneden. Sluiten de dag af met lekkere warme choco en bereiden een eenvoudig kerstdiner met Chinese hapjes, pasta en sla. En als afsluiting een gezellig potje monopoly op Stijn z’n iPad, heel makkelijk als je niet zelf hoeft te rekenen en de computer houdt bij hoeveel geld iedereen nog heeft en wie wat krijgt. Ouderwets is toch gezelliger, maar een familiespel blijft een familiespel!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.