leeg huis

hellofreshNa twee keer een week bezoek in huis, is het wel heel stil als je bezoek dan weer weg gaat. Daarnaast ook erg jammer dat ik nu zelf weer alle avonden mag gaan koken (knipoog naar m’n moeder en Magon), de luxe is weer voorbij. Sinds een paar weken hoef ik in ieder geval voor twee avonden niet na te denken over wat er op tafel komt. Na een steeds terugkerende klaagzang van twee tieners dat mijn koken erg saai en voorspelbaar werd, ben ik ook overstag gegaan voor Hello Fresh. Blue Apron al eens een keer uitgeprobeerd (in 2014), maar dat was me te veel werk en voor de kinderen te veel uitdaging. Hello Fresh heeft een “family-menu”, dat leek een beter plan. Na een week of drie kan ik zeggen: veel kip en sperziebonen, net iets minder werk dan Blue Apron, maar meer werk dan als je je eigen vertrouwde maaltijden maakt. Ik geef het nog een paar weken…

img_3703De herfst is hier nu ook echt goed losgebarsten. Twee dagen zelfs echt Hollands wind&regen gehad. Nu liggen er dus net zo veel bladeren op de grond als er aan het verkleuren zijn aan de bomen. Beide bomen bij ons zijn nog meer groen dan geel/rood/bruin, dus wij kunnen het bladeren blazen nog even achterwege laten. De buren moeten vol aan de slag!

img_3707Ons huis ziet er dankzij Magon wel echt “oktober” uit, een beetje herfst en een beetje Halloween. Had ze allemaal op de fiets gehaald, dat moet een mooi gezicht geweest zijn, op de fiets met twee chrysanten in pot: 1 in de fietstas en 1 onder de arm. Dat kunnen zie hier niet, zo fietsen!

img_3697Onze kinderen kregen wel dankzij Magon het fiets-virus weer te pakken, dus toen we op vrijdag ons “laatste avondmaal” traditioneel bij de FarmHouse gingen afsluiten, wilden ze allebei perse op de fiets. Lichtjes opzoeken en gewoon gaan. Eniek heeft duidelijk een nieuwe fiets nodig, die roze met mandje voorop van de lagere school is zowel fysiek als thematisch te klein. Maar ja, vind hier maar eens een mooie opoefiets of Gazelle…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.