Vrolijk Pasen

Ook al vieren we het dit jaar dan met ons vieren, het blijft nog steeds Pasen en gelukkig is het een (weer) een supermooie dag! De planning dit jaar goed op orde en het inkoop beleid al vroegtijdig gestart. Toen ik gistermiddag nog een laatste vergeten boodschap wilde gaan halen en zag dat de rij om de Appie binnen te komen tot in de parkeergarage liep, ben ik maar omgedraaid en nu misten dus alleen de ham voor op brood en verse jus. Verder was alles er voor een mooi gedekte tafel, zelfs een echt paastafelkleed! Ik had in een tijdschrift een supermakkelijk recept gevonden voor verse cinnamon rolls en met de juiste planning waren die ook mooi op tijd klaar, evenals het breekbrood, het paasbrood, suikerbrood, matzes en de eieren niet te vergeten. Kopje koffie en thee erbij: eet smakelijk. 

Natuurlijk is samen paasontbijt/brunch niet het enige vaste onderdeel van een paaszondag. Voor de kinderen wakker waren hadden Bart en ik al even eieren in de tuin verstopt voor de jaarlijkste Easter Egg hunt. Hier gaat hetzelfde principe op als met Sinterklaas: ook al geloven we al meer dan 10 jaar niet of ooit in paashazen, tandenfeeen, sinterklazen en kerstmannen, als het leuk is en er is chocola mee gemoeid, dan is het gewoon een jaarlijkse traditie. Al denk ik eerlijk gezegd dat dit wel het laatste jaar is dat ik Stijn zo gek krijg om met een mandje door de tuin te lopen. Ondanks het feit dat de plantjes in de tuin nog duidelijk net-niet-meer-nieuwbouw hoogte zijn, hebben we ze toch weer goed kunnen verstoppen en waren de laatste 4 lastig om te vinden (ja, dit jaar hadden we gelukkig WEL geteld!).

One thought on “Vrolijk Pasen

  1. Ineke

    Bij ons werd er al een tijdje van tevoren gevraagd of we wel paaseitjes in huis hadden. Pasen zonder eitjes zoeken kan echt niet. Zelfs niet als je 20 bent🤪

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *