Muzikale schooljaar voorbij

IMG_1862Op vrijdag mochten wij weer naar het jaarlijkse concert van de Muziekafdeling van de Cresskill Middle School, de officiele afsluiting van het muzikale schooljaar. Eniek speelt in het redelijk uitgedunde strijkorkest en zingt in het koor als sopraan. Het strijkorkest mist een paar instrumenten (geen cello’s dit jaar), maar dat mag de pret niet drukken, en ze hebben netjes iedere woensdag voor school geoefend. Eniek FullSizeRender (17)was toch redelijk nerveus nu ze als eerste viool helemaal vooraan in het zicht zit, maar ze zag eruit als een plaatje en met twee van haar beste vriendinnen naast haar had ik ernstig spijt dat ik de goede camera met zoom was vergeten. Het was net een plaatje uit de Engelse Rozen van Madonna!

FullSizeRender (18)Het koor was beduidend groter: 26 sopranen, 28 altos en 22 tenoren. Altijd leuk om te zien hoe ze binnen komen per rij, een heel gepuzzel van te voren om alle sopranen links, tenoren in het midden en altos rechts op de goede hoogte te krijgen. Natuurlijk hadden wij alleen maar oog (en oor) voor onze dochter, maar ook de andere groepen waren leuk om naar de luisteren.

De jazz-band, die onder andere een heel verdienstelijke pasodoble speelde, het a capella koor dat ieder jaar een beetje groter wordt na het succes van pitch perfect, de 6th grade band – die dit jaar beter klonk dan alle andere 6th grade bands die we gehoord hebben – en als uitsmijter natuurlijk de 7th/8th grade band.  Iedereen kijkt altijd het meest uit naar de pop medley waar je leerlingen zelf hun 5 hits kiezen om te spelen. Zoals de dirigent Mr Verderese zegt, dan kan hij ook z’n top 40 kennis bijspijkeren.


IMG_1884

Zaterdag een beetje een raar dagje, het weer is een beetje somber, niet echt koud, maar geen zon, Stijn had al om 8 uur stage crew vrijwilligers werk bij het opzetten van de honden show op school, Bart moest een project afmaken op z’n werk, tja, Eniek en ik hebben maar besloten om met z’n tweetjes buiten de deur te gaan ontbijten bij de Farm House. Als ik weet dat Eniek iets zoets kiest, kan ik lekker iets hartigers kiezen, want dan weet ik dat er voor mij als toetje altijd nog wel een stukje French Toast met nutella over is. Beste van beide zonder te hoeven kiezen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *