Een reeks van uitjes

IMG_1799Veel leuke dingen weer gebeurd sinds mijn laatste blog. Zal er alleen de hoogtepunten uitpikken. Stijn had mazzel, dit jaar was hij aan de beurt voor “national bring your sons and daughters to work day” en mocht hij dus een donderdagje spijbelen met toestemming. Op mijn werk hadden ze een heel programma in elkaar gedraaid, dat vooral ging over de sustainability missie (duurzaamheid dekt op de een of andere manier niet helemaal de dekking als Nederlandse vertaling), maar natuurlijk ook een rondleiding/speurtocht had en genoeg pizza en ijsjes om de magen te vullen. Tijdens de meetings die ik had, kon Stijn mooi op mijn kantoor op z’n iPad zitten, stoicijns zat hij naast John – een teamgenoot – terwijl wij het over onderzoek hadden, had hij z’n koptelefoon in. Nog even in mijn stoel terwijl ik een half uurtje weg was, helemaal geweldig. Natuurlijk wel gewoon huiswerk inhalen bij thuiskomst…

shen yunVorige week zondag hadden Eniek en ik samen een uitje, ik heb mijn maatje gevonden voor klassiek, ballet en musical, de heren vinden er niet altijd even veel aan, maar Eniek kan ik wel blij maken met ballet. Een bijzonder voorstelling van oude Chinese dansen, opgevoerd door de groep Shen Yun, die al jaren hier in New York een thuisbasis heeft, want in China was dit dansen al jaren verboden. Misschien mag het nu wel weer, dat weet ik niet, maar hun missie was om de duizenden jaren oude danskunst niet verloren te laten gaan. Supermooie gedanst, hele verhalen werden verteld en het orkest had naast de gebruikelijke Westerse instrumenten ook oude Chinese. De introductie van elk stuk kregen we in zowel Engels als Chinees te horen, maar van dat laatste verstonden we niet veel, klonk wel mooi.

fried oreosDit weekend was een aaneenschakeling van leuke dingen. Op vrijdag ging Stijn met school naar het Yankees stadion om de wedstrijd tegen de Boston Red Sox te bekijken, Yankees gewonnen. Op zaterdag ging ik me Eniek uitgebreid shoppen voor een jurk voor haar afstuderen van Middle School, goed geslaagd, uiteraard met nog een paar extra items in het mandje. ‘s Avonds naar de kermis in het dorp, de ritjes zijn aan ons niet echt besteed, maar een football door een autoband gooien of een ballon stukgooien met een dart is natuurlijk altijd leuk. Geen funnel-cake, maar wel fried oreos om te happen. Heel goed idee voor oud en nieuw: in je oliebollenbeslag stop je een oreo koekje, erg lekker!

FullSizeRender (14)IMG_1823Op zondag was het moederdag! M’n ontbijt op bed had ik zelf verpest door me op te geven voor een hardloopwedstrijd in Tenafly. Alvast een warmlopertje voor de triathlon, dan moet ik tenslotte ook 10km lopen, dan weliswaar ook nog na zwemmen en fietsen, maar daarom noem ik het ook een warmlopertje. FullSizeRender (15)Tegenvaller dat het maar 8-9 graden Celsius was en het water met bakken uit de hemel kwam, maar de echte bikkel zet gewoon door. Opkomst was daardoor wel wat minder, een kleine 200 renners m/v voor de 10k en een paar meer voor de 5k die een dik uur later startte. Ik had m’n oog al snel laten vallen op een mevrouw in het paars als mijn “pacer”, heb het tempo ook nog vol kunnen houden en met een PR van 50 minuut 53 seconden was ik best tevreden, vooral toen ik op het uitslagbord mijn naam als 10e vrouw zag staan. 48e van de 205, niet slecht. Altijd ruimte voor verbetering, maar m’n horloge bekijkend was het tempo best strak (11.9 km/u), ondanks de heuveltjes, alleen m’n hartslag mag wel iets omlaag (190+ voor het laatste half uur, mwah), niet zo raar dus dat ik aan het eind niet zo veel meer over had…

Screen Shot 2016-05-08 at 8.02.09 PM

Echte moederdagprogramma met brunch en een leuk kadootje van Eniek kon pas beginnen na IMG_1826een lekker hete douche. French toast met appel ging er goed in. Daarna naar de bioscoop, het is tenslotte openingsweekend van de nieuwe Captain America film, daar kijken we al weken naar uit (laat ik voor mezelf spreken in ieder geval). Spektakel genoeg, en heb m’n portie favoriete superhelden weer gekregen. FullSizeRender (16)Het weer was volledig de andere kant op gegaan, in de goede richting hoor want de rest van de middag thuis hebben we heerlijk de deur open gehad met een dikke 22 graden, zon en blauwe lucht! Nu met de benen omhoog op de bank om deze blog te schrijven. Ik denk dat ik goed zal slapen zometeen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *