lente begint met sneeuw(waarschuwing)

Hebben we al weken voorafgaand aan de echte lente warm weer, komt het kwik op de eerste echte lentedag niet boven de 4 graden Celsius! En sterker nog, voor vannacht hebben ze sneeuw voorspeld. School had al uit voorzorg nog 1 sneeuwdag achter gehouden, maar laten we hopen dat we ‘m niet nodig hebben, dan krijgen we nog een extra vrije dag erbij. En ik wilde net de hortensia’s weer buiten zetten, nou, daar wachten we nog maar een weekje mee dus.

IMG_1375Afgelopen donderdag was het St. Patrick’s Day, niet dat we daar een vrije dag voor krijgen, maar traditiegetrouw is wel alles groen en op m’n werk zijn zoveel O’ditten en McDatten dat we ook genoeg sodabread met echte Ierse boter hadden. De optocht dit jaar gemist, maar op zaterdag wel naar de dansavond geweest met het thema St Patrick’s Day. Op beide dagen heb ik m’n gebruikelijke zwarte outfit aangehad, groen komt in mijn kast niet voor. Ja, ik heb 1 t-shirt dat ik ooit gekregen heb bij een hardloopwedstrijd. Maar de muziek was er niet minder om en Bart en ik hebben heerlijk gedanst.

IMG_0313Zaterdagochtend had Eniek eerst een concert met haar viool juf. Die organiseert vaker concerten bij bejaarden- en verzorgingstehuizen en probeert dan steeds een stuk of 8 studenten mee te nemen om iets te spelen. Eniek wilde wel meedoen, met twee stukken: Grenadiers van Schumann en Gavotte van Bach. Vooral het tweede stuk is redelijk uitdagend, al was het alleen al omdat het dik 5 minuten spelen is! De oudjes waren dit keer echt heel oud, veel rolstoelen en een paar rollators, een meneer was bijna blind, maar met Eniek zat hij toch even mooi mee te neuri├źn. Om negen uur generale en geheel volgens de regels ging de echte uitvoering een heel stuk beter. Gelukkig heeft Bart er een filmpje van gemaakt (lamme arm met die vijf minuten!) en nog gelukkiger, ik mocht ‘m gebruiken van Eniek. Foto Album

Op zondagen hebben wij tegenwoordig een nieuw ritme, of in ieder geval heb ik een nieuw ritme. Voor het ontbijt ga ik naar de sportschool om daar te zwemmen – fietsen – lopen. De NY triathlon is pas in juli, maar je moet je conditie goed opbouwen. Helemaal ben ik er nog niet, maar heb begin is er. Ik doe dit twee keer per week: dinsdagochtend lig ik ook om 5.15 al in het water, alleen doe ik dan alleen maar zwemmen en fietsen, want om acht uur moet ik gewoon weer achter m’n bureau zitten. Hardlopen doe ik los op woensdag en vrijdag. En niemand heeft FullSizeRender (10)er echt last van dat ik naar de sportschool ga, want om negen uur ben ik dan weer thuis met verse bagels uit Teaneck, die – zo hebben wij besloten – toch eigenlijk wel de lekkerste zijn. Kinderen zijn vaak nog niet eens uit bed en Bart heeft gelukkig vaak al wel koffie en thee klaar. Enige die er een beetje last van heeft, ben ik, want om een uur of vier krijg ik toch een giga-dip… Maar gelukkig mag ik op zo’n dag eten wat ik wil, verbrand toch al gauw zo’n 800 calorien, haha. Ge├»nspireerd door Marijke gaat zo’n stamppot boerenkool met worst, spekjes en jus er wel in! Hopelijk vanaf volgend weekend barbecue weer in plaats van winterse-kost-weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.