Elke dag een ander strandje

Met de kerst achter de rug, heeft het jaar nog maar een paar dagen, op vakantie vergeet je echter datum en dag van de week. Zeker als het weer elke dag hetzelfde is en de activiteiten ook min of meer. We kiezen elke dag een ander strandje om uit te proberen, we willen allemaal wat anders: Eniek en Stijn vooral zandstrand en golven, Bart en ik vooral mooie snorkel-plekjes en allemaal willen we lekker luie stoelen met schaduwplekjes voor als de zon te heet wordt.

Voor de kerst hadden we Kokomo, Blue Bay en Karakter al geprobeerd. Na de kerst kwamen daar nog Lagun, Grote Knip, Cas Abou en Santa Barbara bij. Voor lekker lui zonnen en zwemmen staan bij ons Cas Abou en Blue Bay op 1 en 2.

Voor mooi snorkelen Karakter en Lagun.

Grote Knip biedt het meeste waar voor je geld, en Santa Barbara is vooral poepie-chique, mooi zand maar voor de rest niet zo veel te doen.

Voor alle Curacao gangers to be, doe er je voordeel mee, wees gewaarschuwd, het is slechts onze mening.

Natuurlijk gaan we ook vaak naar Willemstad, om daar de shoppen (de drie meiden) en om lekker te eten. Het Wilhelminaplein is een soort van Grote Markt (voor de Groningers onder ons), Oude Haven (voor de Rotterdammers) of Korenmarkt (voor de Arnhemmers). Lekker op terrasjes zitten, leuk versierd met lichtjes. De gouverneur is wat chiquer en heeft mooi zicht op de brug en de kade en heeft een heerlijke Keshi Yena (gestoofde kip met kaas en groenten, traditioneel gerecht van hier).

IMG_0938Cultureel doen we ook (met mate), zo hebben we bv de synagoge van Willemstad bezocht. Erg leuk om heen te gaan, want wat ik niet wist, is dat dit de oudste synagoge in de Westelijke hemisfeer is. Door Portugese Joden gebouwd in 1732 en nog steeds actief. Voor alle mannen staat een mandje met keppeltjes bij de deur, maar wij waren alleen met de dames dit keer. Op de vloer ligt zand, dat herinnert aan de oude tijd in Portugal toen tijdens de inquisitie het allemaal stiekem moest en zand de geluiden dempte (en natuurlijk ook symboliek vanuit de bijbel).

Bart z’n golf-vergelijking tussen Blue Bay Golf en Santa Barbara Golf (ook wel Old Quarry Golf), levert het volgende oordeel: Santa Barbara is een mooiere baan, vooral de greens, maar ook moeilijker. Blue Bay biedt echter een betere value, dus als je gewoon een balletje wilt slaan, Blue Bay is een prima keus. En ligt veel centraler, dus hoef je ook niet zo ver te rijden.

Op Curacao houden ze erg van vuurwerk, het knallen begon al met kerst en is zelfs op 1 januari nog niet opgehouden. De hele week zijn er wel vuurwerk shows, de grootste is van Kooijmans (de Gamma van het eiland), op de 30e december. Wij bekijken de show vanaf Fort Nassau, dat hoog en centraal ligt en uitkijkt over de hele stad.

Op de 31e krijgen we nog een prive-vuurwerkshow van de overbuurman, die een klein fortuin in vuurwerk heeft gestoken, minuten lang knallen, maar ook een aantal hele mooie pijlen.

Zelf houden wij het bij knalerwtjes en sterretjes. En natuurlijk bubbeltjeswijn en kinderchampagne om 12 uur. De oudejaarsconference van Herman Finkers konden wij ook zien, alleen dan aan het begin van de avond, Nederland 1 is hier ook gewoon op TV.

Als laatste verhaal in deze superlange blog, naast het strands is ook het zwembad bij ons favoriet. We hebben een mooi lang bad (voor bij een appartement): 12meter. Iedere ochtend trek ik met m’n ouders baantjes, zij gewoon voor de lol, ik voor de training, iedere ochtend 140 baantjes, een mijl zwemmen, conditie is prima zo aan het eind van de vakantie, jammer dat ik het pas in Juli nodig heb. De kinderen genieten vooral van het spelen met de opblaasband en met deze warmte is afkoelen aan het eind van de middag bij iedereen wel favoriet.

2 thoughts on “Elke dag een ander strandje

  1. Matthijs

    Nou nou…. Dat ziet er weer heerlijk zonnig, gezellig en sportief uit! We komen maar even langs denk ik. Wij kunnen ons bijna niet meer voorstellen hoe de zon er uit ziet… Geniet nog maar lekker van dit warmste stukje Nederland!

  2. Aske

    hahaha, maar goed dat ze je daar niet horen! Ze zijn al dik vijf jaar onafhankelijk (maar nog steeds afhankelijk).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *