Trick or Treat – 6 kilo

IMG_3054Halloween op zaterdag, da’s toch elk kind z’n droom? En dan ook nog een mooie, droge dag. Beetje koud aan het begin van de dag, +2 graden, oplopend tot +14, het is tenslotte bijna november, maar zonnig! Wij hebben onze tuin dit jaar bescheiden gehouden, de kat van vorig jaar had het loodje gelegd en aangezien al die opblaas-dingen in de tuin ook het gras voor maanden, zo niet voor altijd, verpest hadden, wilden we ons mooie nieuwe gras hier niet aan blootstellen. Een reuze spinnenweb tegen het huis en op Halloween zelf onze opblaasspin erbij. Pompoenen natuurlijk, maar dat is eigenlijk vanzelf sprekend onderdeel van oktober hier.

IMG_0334De avond voor Halloween is cabbage night (koolavond), dan gaan de tieners het dorp door met wc papier en scheerschuim. Bij ons niets van dat al, eerst dacht ik dat het te maken had met de 9 uur curfew die de politie had ingesteld, maar toen ik op DSC_1436mijn rondje dorp langs de speeltuin kwam, viel het kwartje: de politie had iedereen vrij spel gegeven in de speeltuin. Genoeg WC papier voor een paar maanden, ik ben benieuwd wie dat weer op gaat ruimen. Maar in het dorp naast ons, waren meerdere huizen zo de pineut en dat is natuurlijk nog weer een stuk  minder leuk.

IMG_0333‘s Middags m’n nieuwer hardloopschoenen even uitproberen en een rondje Cresskill – Dumont gelopen. Met telefoon, zodat ik bij elke mooie tuin kon stoppen om een foto te nemen. Sommige mensen hebben hun hele tuin vol staan, heel wat werk ervan gehad. Leuk gezicht, ook al zijn de foto’s in het volle zonlicht niet echt “scary” te noemen. Rond een uur of 2/half drie begon ook het echte trick or treating, vooral de kleintjes gaan vroeg in de middag. En de kleintjes zijn toch vaak ook het leukst: schattige kostuums, ze zeggen nog uit volle borst “trick or treat” en pakken netjes 1 zakje of reepje. Nee, de oudere kinderen staan soms alleen maar voor de deur met hun grote kussenslopen en als je er niets van zegt graaien ze een hele hand (niet allemaal, er is nog hoop).

DSC_1454Op het parkeerterrein bij de rec center was dit jaar ook iets nieuws: trunk or treat. Je kon je auto dan neerzetten en in de achterbak een Halloween tafereel maken (en natuurlijk snoep uitdelen). Bart is even wezen kijken met de echte camera (geen iPhone camera) om wat plaatjes te schieten. Voor kinderen vooral leuk dat je niet heel ver hoeft te lopen om toch veel snoep te verzamelen.

DSC_1478Bij ons in de buurt staan de huizen redelijk dicht op elkaar en is het dus ook nog leuk voor kinderen om lopend alle deuren af te gaan. Dat maakt ook dat het vrij druk is, sommige ouders rijden hun kinderen zelfs hierheen om te gaan lopen. Dit jaar voor de lol bijgehouden hoeveel kinderen langs de deur zijn geweest (elke keer streepjes zetten voor het aantal kinderen). Op 1 na 200 kinderen, 199 kinderen dus! Maar aangezien we niet wisten hoe veel het er zouden worden, hebben we ze allemaal gevraagd het bescheiden bij twee snoepjes te houden en nu zitten we dus met nog een hele doos snoepjes. Misschien houden ze dit jaar weer een snoep-inzameling voor de voedselbank, dan kunnen we ze mooi droppen, want ook al zijn ze niet echt lekker, je gaat toch aan de snoeperij als ze op het aanrecht staan…

IMG_0358Eniek en Stijn zijn elk met hun eigen vrienden op pad gegaan. De tijd dat wij achter ze aanliepen langs de deuren, is voorbij. Soms met nostalgie kijk ik naar die ouders van kleine kinderen, vooral als ze dan zelf ook zo leuk verkleed zijn. Hele dino families voorbij zien komen, de incredibles van Pixar, katten, ninja turtles, echt lekker gek. Maar het is ook wel lekker om lekker even thuis te zitten, met een kopje thee aan tafel. IMG_3056Voor zo lang als je kunt zitten met de deurbel die steeds gaat. Beide kids zijn zowel bij ons in de buurt geweest, als ‘op de heuvel’, waar de grote huizen staan. Moeders van een vriendje van Stijn en vriendinnetje van Eniek speelden chauffeur, want de huizen staan daar zo ver van elkaar dat je moet rijden tussen de huizen door om het nog een beetje leuk te houden. Niet alle mensen daar maken het zo gek, maar er is 1 familie die notoir grote repen chocola (ok, Hershey) uitdeelt, ze zetten zelfs een streepje op je hand, zodat je niet twee keer langs komt. Vast door schade en schande wijs geworden.

De oogst van beide kids op de weegschaal gezet en allebei hebben ze de buit van vorig jaar verbeterd. Stijn nipt met 50 gram en Eniek met bijna een kilo. Nu heeft Stijn dus 2 1/2 kilo snoep en Eniek 3 1/2: wat moet je ermee! De leeftijd dat ze het pikken dat je zegt “zoek er twintig uit en de rest geven we weg” is voorbij. Eniek’s beugel maakt het enigszins makkelijk om een schifting te maken en bij Stijn moeten we misschien een systeem bedenken waarbij hij al zijn computertijd moet kopen in snoep: een snoepje per minuut. Ach, we hebben altijd nog een het mailtje van hun tandarts dat ik gisteren kreeg: Happy Halloween (gevolgd door tien tips hoe je tanden gezond te houden in dit seizoen).


p.s. voor alle iOS gebruikers waar de slideshow niet voor werkt, hier is de link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.