aapjes in de appelbomen

DSC_0279Lekker lang weekend deel twee: op zondag naar de dierentuin en op maandag gebruik maken van het eerste weekend appels plukken in New York. Dierentuin bezoek stond al lang op de wish-list, maar het kwam er steeds niet van. Ons abonnement verloopt op 30 september, dus nu zat er druk achter. We kunnen 1 gast meenemen, dus mooie gelegenheid om een van Eniek’s vriendinnen mee te nemen. Ze had een sleep-over gehad bij Hannah, dus met de aankondiging dat we hen vroeg op zouden halen, mocht het van beide ouders (of liever allevier) een extra lang programma IMG_2263worden. Een schitterende dag voor een bezoek aan de dierentuin en we hebben er alles uitgehaald dat er in zat: de zeeleeuwen met hun concert bewonderd, uitgebreid de opgeknapte kinder-zoo doorlopen en alle drie de kinderen op alle klimtoestellen op de foto gezet. De vlindertuin, de monorail en de gorilla jungle met de pasgeboren gorilla babies mochten ook niet ontbreken. Afgesloten met een lunch bij het kraanvogel-cafe en daarna mochten de kinderen alledrie een mini-knuffel uitzoeken, gaat 10% naar het goede doel, dus vooruit, WNF of WCS zoals ze het bij de Bronx Zoo noemen, als we maar een paar ijsberen, neushoorns of tijgers kunnen helpen.

Om vier uur moesten we weer thuis zijn voor Stijn z’n gitaarles en konden we ook mooi even afkoelen in het zwembad. Zondagochtend ging de pret gewoon weer verder, drie dagen bagels DSC_0435achter elkaar was te veel van het goede, dus voor de kinderen en mezelf pannenkoeken gebakken, Amerikaanse, geen Nederlandse, want ons verlanglijstje voor het volgende bezoek moet nog worden opgesteld en het bezoek moet dan nog komen met de Koopmans… Na het ontbijt in de auto om via het groene New York state naar een nieuwe appel-boomgaard te rijden. Appels plukken hebben we tot nu toe eigenlijk altijd bij Warwick in de buurt gedaan, maar Douwe en Claudia kenden DSC_0492een boerderij die meer eco-vriendelijk was en ook lekkere groenten, donuts en andere dingen verkocht. Wij zijn altijd wel in voor iets nieuws en ze hadden al drie soorten appels rijp en daarnaast ook nog het laatste restje perziken en nectarines. Met z’n achten gaat het plukken (en proeven) snel, de aapjes zaten ook hier in de boom, tot het personeel ze verzocht om eruit te komen. Beetje warme dag was het wel, dik dertig graden, goed blijven drinken dus. Gezellig dagje met z’n achten en wederom waren we op tijd thuis voor muziekles (viool van Eniek dit keer) en zwembad. Allerlaatste dagje, want na labor day gaat het zwembad helaas al weer dicht. Maakt dan niet uit dat het ook volgende week ook gewoon nog dertig graden is, we zullen onze verkoeling ergens anders moeten zoeken…

1 thought on “aapjes in de appelbomen

Leave a Reply

Your email address will not be published.