te paard, op land en water

Alweer de laatste volle dag in het paradijs, maar we halen er natuurlijk weer alles uit dat er in zit. ‘s Ochtends deed iedereen het rustig aan, ontbijtje op de kamer terwijl ik om acht uur al op het strand stond voor een uurtje strand yoga. Zand kleeft overal aan, maar het geluid van de golven terwijl je bezig bent en het uitzicht is geweldig. Lekker relaxed aan de dag beginnen dus. Eniek wilde nog wel mee om samen te ontbijten in het restaurant, konden we ons samen te buiten gaan aan zoveel lychees als we maar wilden. Om 11 uur kon Eniek een armbandje maken bij het activiteiten centrum terwijl ik lekker een half uurtje kon gaan aqua-fitnessen. Bedrieglijk die lichte gewichtjes in het water, na een half uurtje voelde ik m’n armen flink!

DSC_0054Na de lunch lekker aan het strand liggen, ik deed vooral dienst als hof-fotograaf. Eniek wilde graag nog een keer paardrijden, die had de smaak echt te pakken. En Kelly en Alex hadden haar uitgenodigd om met hen mee te gaan om drie uur, dus win-win. Ze mocht weer op hetzelfde paard en nu was er geen spoor van aarzeling te herkennen, alleen maar een dikke glimlach. Toen ik ze weer op stond te wachten DSC_0078kwam ze bijna galopperend op me af rijden, wedstrijdje met Alex wie het eerste weer terug was. Dat zat wel goed dus. Volgens Kelly hadden ze met z’n tweeën heerlijk over het strand gegaloppeerd en ze hadden ook nog brulapen gezien (jaloers!). Bart en Stijn vertrokken om kwart over drie op de jetski. Stijn mocht eerst “rijden”, vond-ie best spannend, maar ging allemaal goed en hij had het hoogste woord over DSC_0185door je eigen golf weer terugvaren zodat je een beetje kon ‘springen’. Maar hij vond het al snel wel genoeg, dat was ook de verwachting, dus Bart zette hem vlak bij het strand overboord zodat Stijn terug kon zwemmen en Bart lekker nog kon stoeien in de golven. Ging meteen een stuk harder. Uiteindelijk kreeg hij ook nog extra tijd, zodat hij bijna een heel half uur nog had in z’n eentje. Ik was voor de verandering eens niet een snelheidsduivel en speelde met de zoom-lens vanaf m’n luie strandstoel. De middag afsluiten met de kids in de branding.

IMG_2056Kelly had ons een tafel weten te bemachtigen bij het Franse restaurant voor zes personen, moesten alleen even aan de bar wachten tot hij vrij was, vonden de kids niet erg, want nu konden ze hun nieuw ontdekte Miami Vice cocktails drinken terwijl wij aan de virgin IMG_2057moijito’s gingen. We hebben niet alle restaurants uit kunnen proberen, maar de Franse keuken was toch wel super-lekker en we kregen zelfs een mossel-aperitief speciaal voor onze tafel, bofte ik even dat ik de enige was die van mosselen hield, had ik er vier van de zes voor mezelf. Na het eten snel naar de show bij het strand: een vuurshow, indrukwekkend jongleren en dansen met vuur. Daarna al weer tijd om afscheid te nemen van onze nieuwe vrienden. Wij hebben nog een halve dag morgen, maar zij vertrekken al om vier uur ‘s ochtends naar het vliegveld.

En voor het geval dit weer niet werkt, hier de link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *