vrienden maak je op vakantie

IMG_2034Sinds twee dagen heeft Stijn een nieuw vriendje: Alex, ook 11 en ook fervent boogie boarder op het strand. Hij is hier alleen op vakantie met z’n moeder, want z’n vader moest werken. De twee, of liever drie, zijn bijna onafscheidelijk al twee dagen en natuurlijk leren wij dus ook Alex’ moeder, Kelly, goed kennen, wat een aardige mensen! Zij zitten 1 treetje hoger in het resort en kunnen dus in een apart stukje van het zwembad, maar toen ze ons uitnodigden kregen wij gewoon ook een nieuw armbandje zodat we daarin mochten. Niet dat het heel anders is, maar nog even een stukje chiquer: je hoeft je eigen handdoeken niet te halen en de drankjes brengen ze ook naar je toe, plus je zit aan het mooiste en rustigste stukje van het zwembad. Maar bovenal leuk om een paar dagen samen op te trekken.

IMG_2727‘s Ochtends hadden we een uurtje paardrijden langs het strand op het programma staan, Stijn wilde niet mee, hij vindt paarden verzorgen erg leuk, maar paardrijden niets. Met z’n drie├źn dus op het paard met onze eigen gids. De paarden waren uiteraard super-kalme paarden, die vooral in langzame pas over het pad en strand liepen. Ze luisterden qua links en rechts wel naar de teugels, maar als je sneller wou, dan kon je porren wat je wou, als de gids niet klakte met z’n tong was er geen beweging in te krijgen. Helemaal niet erg, want geen van allen weten wij erg veel van paardrijden, het was Bart z’n eerste keer op een paard, mijn tweede en Eniek niet veel vaker, ook al is ze wel eens met vriendinnetjes naar de manege geweest. Draf was straf genoeg dus! Maar wat een mooie rit, we hadden een stralend blauwe lucht en wit strand met azuurblauwe zee. Echt een uur genieten dus. Daarna waren mijn benen wel blij dat we er weer af konden.

DCIM100GOPROStijn was lekker een uur wezen snorkelen met Alex en Kelly op ons eigen strandje, ze hadden een blauwe zeester gezien en een baby-kwalletje. Met z’n zessen een boot gecharterd die ons voor een schappelijke prijs twee uur lang mee zou nemen langs de kust en hij zou zogenaamd weten waar we walvissen konden DCIM100GOPROspotten alsook waar een goed snorkelplekje was. Dat van de walvissen was grootspraak, dat wisten we al en dat bleek ook zo te zijn, maar de kustlijn vanaf het water bekijken maakte dat wel een beetje goed. Het snorkelplekje was vooral gezellig om even met z’n zessen in het water te liggen in een rustige baai, maar als je zo verwend bent als wij met Hawaii en Curacao, dan worden we niet echt warm meer van een enkele papagaai vis of zee-egel tussen de rotsen. Maar een leuk tochtje was het wel, vooral genieten van de vergezichten.

Voor de avondmaaltijd konden we geen reservering meer krijgen in een “echt” restaurant, alles zat vol, zelfs Kelly’s connecties bij de concierge desk konden niets voor ons betekenen, dus stelde ze voor om dan maar met z’n zessen bij het buffet te gaan eten. De kinderen, vooral de jongens waren zo moe dat zelfs een flinke dosis cola en suiker uit het toetjes buffet en hen niet echt wakker kon houden, maar Eniek en ik hielden vol, want om half negen begon de avondshow: twee goochelaars, vooral de tweede kon met z’n mimiek een leuke show maken. De eerste was iets traditioneler met knopen in touwen en kaartentrucs, maar ook daar zat je de hele tijd te denken “hoe doet hij dat???” Tot nu toe hebben Eniek en ik nog geen show gemist, dus die traditie houden we erin tot we weggaan.

p.s. vraagje aan de groep: ik geloof niet dat de link naar het foto-album goed gegaan is in mijn vorige twee blogs: als het goed is moet je een slideshow onderaan in de blog zien, maar in de “code” zie ik ‘m wel, maar in de blog zelf weer niet. Nu kan dat liggen aan het feit dat ik en op een Mac zit en in Costa Rica, maar just in case voor de trouwe foto-lievende blog-volgers, hier (nog een keer) de directe links naar foto-albums van dinsdag en woensdag.

p.s.2. Mam, maak je geen zorgen, de helm was alleen maar af voor de foto, voor de rest van de tocht hadden we alledrie een helm op, alleen onze gids had een cowboy hoed!

One thought on “vrienden maak je op vakantie

  1. Chris Kors

    Jullie reis heeft dus wel iets van ‘te land, ter zee… ‘, nou ja, dat ‘in de lucht’ had je al op de heenweg. Op de Nederlandse TV een grote hit altijd, dus volgens mij moet er in jullie reis onderhand genoeg zitten voor een special ‘ABES, the movie’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *