zon, zee en zand, nu zzzz….

IMG_2012Een supermooie zonnige dag aan het strand gehad vandaag, nu zitten we allevier rozig te wezen op de bank tot het tijd is om naar de volgende avond-show te gaan. Mooie tijd om te bloggen, zowel om bij te blijven alsook wakker! Gisteravond hadden we ons diner in het Franse restaurant hier op het resort. Stijn was bang dat we dus alleen maar escargot konden eten, maar gelukkig voor hem hadden ze ook gewoon een kindermenu. De Franse kip-nuggets smaakten toch veel beter. Het uitzicht was ook formidable, het restaurant zat op het hoogste punt van het resort met uitzicht tot aan het water. Jammer dat het al om zes uur donker wordt, maar nog steeds geweldige omgeving voor een diner. Menu had genoeg keus voor elk, maar vooral het toetje was spectaculair: tarte tatin met vlammen, toen Stijn dat hoorde, wilde hij ook appeltaart in plaats van profiteroles.

Om half negen naar de avondshow: circus. Heel knap, met twee clowns annex acrobaten en een vrouwelijke acrobate een heel uur vullen, echt leuke acts en het uur vloog voorbij. Klein filmpje van de clowns gemaakt. Dit wordt een blog met veel bewegend beeld.

DSC_9884Vanochtend was ik als eerste wakker, ik heb het inmiddels met een uur weten te rekken, maar nog steeds net na vijf uur wakker. Mooie gelegenheid om met fototoestel naar het strand te lopen om te kijken of ik de zonsopgang (5.28) op de foto kon zetten. Supermooi licht, maar echt zonsopgang kon ik nog niet ontdekken. Oversteken naar het andere strandje gaf beter beeld, de lucht stond mooi in brand naar het Oosten toe (dat nemen we maar even aan voor het gemak dat de zon ook hier in het Oosten opkomt :-)). Vogels waren vroeg wakker en het zandstrand had ik helemaal voor mezelf alleen. Echt een aanrader! En dan thuis komen om twintig over zes en iedereen nog in diepe slaap vinden, geweldig. Duurt dan alleen wel lang met je boekje op de veranda voor de rest van de familie ook klaar is voor het ontbijt.

DSC_9929Na het ontbijt meteen in zwempak en zonnebrand en door naar het strand, daar drie strandstoelen neer laten zetten met een parasol en twee boogie boards voor de kids gehaald. Je kunt ze gewoon gratis lenen, alleen moet je ze na een uur weer inleveren. Dat mag je later op de dag best nog een keer doen, dus allebei de kinderen hebben dat in totaal drie keer gedaan. Drie uur lang op zo’n board en daarnaast ook nog DSC_9992gewoon met duikbril schelpen opduiken. Dat ze nog geen staart hebben aan het eind van de dag. Na de lunch ook een kayak geleend om even te varen op zee. Viel me niets tegen, was makkelijker dan ik had gedacht. De kinderen mogen helaas niet zonder volwassene de zee op, dus om en om met Stijn eerst en daarna met Eniek een rondje varen. Bart heeft nog steeds verbrande knieĆ«n van zijn vorige kayak avontuur, dus die is even genezen en vermaakt zich vooral met het bestuderen van leguanen, vogels en pozito’s.

FullSizeRender (3)Om zes uur hadden we een reservering bij het Japanse restaurant op het resort, beetje dezelfde kaart als bij Hanami. De dames aan de sushi en de heren aan de fried chicken in sweet sauce met rijst. Wederom het toetje dat de show stal: fried ice. Een bolletje vanille ijs in een tempura korstje. Geen idee of dat ijs al in de tempura zit voor het in de olie gaat of dat ze een bolletje maken en dat opensnijden, maar lekker was het wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *