Iets anders dan skien?

Iedere dag staan we lekker op de ski’s, maar wellicht vragen jullie je ook wel af of we nog iets anders doen buiten de piste. Het antwoord is: niet zo heel veel, haha. Maar natuurlijk zijn er de kleine dagelijkse dingen die horen bij een relaxede vakantie. Veel wandelen door het dorp, een autoloos centrum heeft zo z’n charme en al helemaal als er duizende lampjes zijn opgehangen.

De supermarkt is een kleine kilometer lopen en zorgt ervoor dat we iedere dag toch ruim 10 duizend stappen zetten. En ook in Canada hebben ze veel van onze favorieten qua eten: de lekkerste jus d’orange (stand staat op 6 liter), Five kauwgom, Reese’s pieces, maar ook het ontbijt is iedere ochtend feest met afwisselend scambled eggs met bacon, versgebaken wafels of American pancakes met echte Maple Sirop, bagels met cream cheese of cinnamon rolls uit de oven. Per 1 januari gaan we wel weer aan de lijn denken…

Lunchen doen we meestal op de piste, maar ‘s avonds “kook” ik iets simpels – als je chicken tenders, tatertots en broccoli of pasta echt koken mag noemen – en eten we gezellig met een film uit de uitgebreide DVD collectie van het hotel, om de beurt mag iemand uitzoeken en zo kijk je de ene avond Elf of Princess Diaries en de andere avond X-men of Inception. Iedere dag na het skien ga ik mijn moeie benen ook wat rust gunnen in de hot tub, maar de rest van de familie is iets minder waterrat. Vroeger was Stijn niet uit het zwembad te krijgen en nu wil hij er niet meer in.

De arcade in de kelder is nog wel steeds aantrekkelijk, ze hebben een aantal computer games, een tafelvoetbalspel, air-hockey en ook een pool tafel. Stijn heeft mij al uitgedaagd, maar gelukkig heb ik mijn eer hoog kunnen houden en met 3-2 de best out of five gewonnen, meer mazzel dan kundigheid en het zal niet lang duren of ik kan de overwinning wel vergeten. Met Eniek heb ik een middag ook de schaatsen onder gebonden, op het Olympische plein hebben ze een kleine ijsbaan gemaakt en verhuren ze kunstschaatsen. Geen van twee zijn we echte helden op de ijzers, maar het is weer eens wat anders dan schaats-bewegingen maken met je ski’s op de platte stukken. Kortom: we genieten vooral van het sneeuwwitte landschap en het relaxede samenzijn, maar voor de echte avonturen als ziplinen of hondenslee rijden zijn we dit jaar een beetje luier ingesteld.

2 thoughts on “Iets anders dan skien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *