Costa Rica

IMG_1886Zomervakantie is vandaag voor ons ook echt begonnen. Een paar weken geleden kregen we toch de kriebels, klonk erg leuk zo’n thuisblijfvakantie, maar is toch een beetje zonde als je nog zoveel plekken op je bucket list hebt staan. Meteen doorgepakt en na deze zomer kunnen we ook Costa Rica van onze lijst afstrepen. Als je dan vol goede moed in een weekendje alles boekt, dan lijkt een 7 uur vlucht o zo’n goed idee, want je komt dan om half elf ‘s ochtends al aan in Costa Rica. Maar als de wekker dan om 3.45 af gaat, oef, toen dachten we daar even wel anders over. Maar niet geklaagd, binnen 20 minuten alle vier aangekleed en in de auto. Niet veel verkeer, dus snel bij het vliegtuig en ook daar ging alles goed. Relatief korte vlucht van 5 uur, filmpje kijken en uit het raam kijken toen we over Cuba vlogen, tijd gaat harder dan je denkt.
IMG_1890We hadden onze reis via een Costa Rica bureau geboekt en die nemen je al het werk uit handen. Nog voor je door de douane gaat, staat er al een aardige dame op je te wachten (leuk zo’n bordje met je naam) om je door de VIP rij van immigratie te loodsen. Eenmaal buiten in een hitte en vochtigheid die niet echt anders is dan thuis in New Jersey, staat daar dan je chauffeur te wachten om je naar het IMG_1892hotel te rijden. Via de scenic route uiteraard. Alle mogelijke waterkrachtcentrales, koffieplantages en soorten bananen werden ons netjes aangewezen onderweg. Alles zo mooi groen, heuvelachtig met overal kleine riviertjes. Super! De wegen zijn van betere kwaliteit dan die bij ons in de US en dat Costa Rica als een van de weinige landen ter wereld kan IMG_1904zeggen dat ze nu 100% groene energie hebben, daar waren wij ook erg van onder de indruk.
Onderweg gestopt bij een restaurantje met mooi uitzicht op een groene valei, het was duidelijk dat alle gidsen een leuke commissie krijgen, want we zaten daar met wel 4-5 andere reisgroepjes te eten. Ik laat me natuurlijk geen gelegenheid voorbij gaan om cerviche te eten terwijl we hier zijn, maar voor de anderen was dat toch net te avontuurlijk en die hielden het liever bij kip en bbq ribs. Na de lunch weer door, via redelijk smalle en avontuurlijke bergweggetjes naar onze volgende stops: een kunstenaar die me alleen gerecycled IMG_1907materiaal mooie kleurrijke beesten maakt, van autobanden maakt hij toekans, krokodillen en een olifant en van lege flesjes insecten en vlinders. Koffers zitten bomvol, dus dat hielp tegen de verleiding. Daarna over een brug gelopen terwijl de chauffeur naar de overkant reed. Zo’n metalen waar je dus door naar beneden kunt kijken. Super uitzicht! Stonden ook een moeder en dochter broodjes te verkopen, in mijn beste Spaans gevraagd wat er in de broodjes zat, “queso”, “mas o pocito”, “pocito”, dan is het goed, anders eet Eniek het niet. Vlakbij ons hotel bij La Fortuna wat boodschapjes gedaan, we IMG_1914gokten dat het water in de supermarkt toch een stuk goedkoper zou zijn dan in het hotel en dat bleek juist. Qua natuur hebben we onderweg niet alleen groen gezien, maar ook de nodige fauna, heel veel roofvogels (gieren zei de gids), een tropische knalrode kikker met blauwe poten en een soort kruising tussen een miereneter en een hondje (geen idee hoe ze heten), toekans, aapjes en luiaards staan nog op ons verlanglijstje, maar de vakantie is nog jong.
IMG_1915Aangezien we een totaal-pakket geboekt hadden, hadden we ons niet gerealiseerd dat ons eerste hotel zo luxe zou zijn, ahum, een 5 sterren hotel waar we ontvangen werden met een verkoelend doekje en een welkomstdrankje. Voor drie nachten houden we het hier wel uit, de kinderen hebben hun eigen kamer met elk een eigen bed en Bart en ik hebben zo’n enorm King-size hemelbed in de woonkamer, de douche is groot genoeg om met z’n vieren een groepsdouche in te nemen (niet dat we dat gaan doen). Zo rond de evenaar is het al om zes uur donker, dus snel onze koffers neerzetten en badpakken eruit halen om naar het zwembad te gaan. Niet een gewoon zwembad, maar een serie natuurlijke hotspring baden. In alle haast het fototoestel vergeten, maar overmorgen gaan we een dagje rustig aan doen en dan volgt wel een rapportage in beeld. Avondeten sloegen we een beetje over, de lunch was dusdanig groot geweest en ik had bij een aardig meisje langs de weg lekkere kaasbroodjes gekocht, dus lekker voor de TV hangen met 1 van de 3 Engelstalige zenders was ook lekker. Zzzz, vroeg ons bed in.


(paar plaatjes met de profi camera van Bart)

One thought on “Costa Rica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *