Ikea

Ikea mag zich dan onthouden van kinderarbeid, een ieder die wel eens meubels bij de Ikea heeft gekocht, weet hoe veel werk het kan zijn om alles in elkaar te zetten. Wij hebben dus iets minder scrupules en hebben beide kinderen aan het werk gezet. Kijk, als je een lekkere bank wilt om TV te kunnen kijken, dan moet je ook een deel van de lasten weten te dragen! Op zaterdag kwam ons bankstel in een doos of tig, gelukkig wilden de twee bezorgers alle dozen wel in de basement voor de TV neerzetten voor ons. Bart vol goede moed met beide kinderen aan de slag. Vooral Eniek heeft echt inzicht en doorzettingsvermogen en is dus al een echte hulp! Maar al met al kost het je dan toch een uur of twee voor je de laatste kussens in hoezen kunt proppen. Maar het resultaat mag er zijn! Wij met z’n vieren blij en we kunnen ook nog een vriendje of 8 uitnodigen voordat alle zitplaatsen op de bank bezet zijn, haha, in de showroom van de Ikea leek de bank niet eens zo heel erg groot… Meteen de bank ingewijd met een lekkere pizza en een film. Leukste opmerking van de avond: mam, nu we wat verder van de TV af zitten, is hij wel erg klein, vind je niet? Dacht van niet!

De rest van het weekend was ook een beetje een hobby weekend. Zelf had ik weer de bakkeritis bakgektete pakken, havermoutkoekjes, brownies en een nieuwe voorraad zelfgemaakte cruesli verder, was die weer wat bedwongen. Nu het opeten nog. En het sporten om al die suiker weer kwijt te raken! Ik kon ook mijn crea-kant weer even inzetten, eieren met spek, maar dan anders, lang leve Pinterest en de leuke ideetjes die je er vanaf haalt. Zal niet iedere zondag zo’n Eggs of the Caribbean feestje eggs of the caribeanworden. Eniek had vorige week een kastje op papier uitgetekend, met Bart de planken gehaald bij de Home Depot (de Amerikaanse Praxis) en op vrijdagavond en zaterdag uitgemeten, gezaagd, geboord en in elkaar gezet. Tja, als je zo ontzettend veel schoenen hebt, dan heb je wat extra ruimte nodig om ze netjes neer te zetten. Ik zie een Imelda Marcos in de maak, of gaat iemand me nu vertellen dat dit een hele normale tiener-obsessie is: voor elk moment een ander paar schoenen, sandalen of laarzen? Daarom hebben we kleedgeld ingevoerd, maar dan vindt ze weer een of andere Chinese website die ze voor $5 verscheept. Ach, ze heeft nu weer drie planken om ze kwijt te kunnen en dan slingeren ze in ieder geval niet door het hele huis! Kastje is netjes in elkaar gezet, de genen van pake zitten er duidelijk in.

 

Bart en ik hadden ook nog een verjaardagfeestje op de dansschool, de moeder van Frank en Cathy die altijd trouw overal mee naartoe gaat, werd 94 vandaag. En aangezien we de feestje op de dansschoolverjaardag van mijn eigen vader alleen op 5000km afstand konden vieren, hebben we maar een taartje meegegeten op  de dansschool. Mooie gelegenheid om te zorgen dat onze danspassen niet al te roestig worden. Top weekend weer, alleen maar zon en heerlijk 30 graden (met airco binnen is het wel lekker), wil niemand de ogen uitsteken, maar hoorde wel dat het vandaag in ieder geval in Friesland 19 graden met regen was…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *