Gehalveerd

Ons reisgezelschap heeft zich in tweeën gesplitst. Eniek begint haar nieuwe collegejaar al op maandag en die wilde geen dag missen, dus samen met Nino is zij vandaag al op het vliegtuig terug gestapt. Dat is een hele onderneming, want het zijn wel drie vluchten: Kona naar LA, LA naar Portland en dan Portland naar Amsterdam. Vliegveld wachtvermaak wordt nu dus even hun nieuwe hobby. Bart en ik hebben ze in Kona naar het vliegveld gebracht, gezorgd dat ze goed zijn ingecheckt en daarna zijn wij weer terug gereden. Alle vertrouwen in die twee dat ze het zelf gaan redden met terminals wisselen, bagage opnieuw inchecken en eventuele andere dingen die op hun pad gaan komen. 

Gisteren was dus de laatste dag met z’n vieren, dus Nino en Eniek mochten kiezen wat ze wilden doen op hun laatste dag: het strand! Even in het lijstje van mooiste stranden kijken en net onder Hapuna is nog een ander strand dat zeer hoge scores krijgt op zand en ook op snorkelen, bijna too good to be true dus. En dat bleek ook nog zo te zijn, want de parkeerplaats bij Mauna Lani beach bleek al vanaf half negen die ochtend vol te zijn en dus mochten wij er niet meer bij. Niet voor 1 gat te vangen, want dichtbij is ook Waikoloa Beach, iets minder hoge scores op zand en snorkelen, maar nog steeds een beremooi plekje. 

Lekker in de schaduw liggen lezen, af en toe wat wandelen of snorkelen, prima plek dus om de dag door te brengen. Lunch was op 5 minuten afstand te halen bij een grote supermarkt met Starbucks koffie om de hoek. Picknick lunch op het strand met iced vanilla latte en tuna sandwiches, de dag kon al niet meer stuk en al helemaal niet meer toen we even verderop tig schildpadden zagen. Twee lagen er zelfs op het land en de rest in het water. Geweldig gezicht om ze zo af en toe boven water te zien komen om lucht te happen en dan met een zwaai van hun voorpoot weer onder te zien duiken. 

‘s Avonds natuurlijk uit eten langs de boulevard: zicht op het water en de zonsondergang, hamburgers en een vers glaasje POG erbij. (POG staat voor passion fruit Orange Guava en is heel populair hier in Hawaii). En nu zijn Bart en ik nog een paar dagen met z’n twee hier om rustig even af te bouwen en daarna dezelfde reis te gaan ondernemen. Eens kijken wat we allemaal nog willen doen…

2 thoughts on “Gehalveerd

  1. Matthijs

    Nu nog maar even lekker genieten van het mooie leven…. Voor je het weet zitten we samen weer op de racefiets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *