Iedereen weer thuis!

eniek thuisEerste weekend van de zomervakantie dat we met z’n vieren thuis waren, of in ons geval een weekend feestelijk met z’n vijven. Want op donderdag was het dubbelfeest: Eniek kwam terug van haar dikke maand vakantie en oma kwam haar brengen! Huis weer vol gezelligheid dus. Een lange reis en dan terugkomen zonder wasgoed, kijk, dat is nog eens goede support van familie in Nederland, haha. Wassen hoefden we niet, konden we dus meteen genieten van de andere dingen die uit de koffer kwamen: dropjes, hagelslag en kokosmakronen!

garage sale signVrijdag had ik een half dagje vrij genomen, om een al-lang-op-het-lijstje-staand-oer-Amerikaanse activiteit te gaan doen: een heuse garage sale! Op woensdagavond had ik strategisch al felgele papieren opgehangen op lantarenpalen in de ons omliggende straten, op vrijdag van 1-7 en op zaterdag van 9-3. Maar lezen kunnen mensen niet, dat bleek, want om negen uur belde de eerste al aan. Ik zat gewoon in telco, dus mijn moeder mocht de kolen uit het vuur halen en iedereen verwijzen naar de middag. Met man en macht alles buiten gezet om 12 uur, ik met mijn overmoed had gedacht dat een half dagje werken toch wel moest kunnen. Nou, het kon net (op z’n Nederlands of op z’n Fries, dat hangt van je gezichtspunt af). Om kwart over 12 terwijl ik nog mijn laatste telco aan het afronden was, verkochten Stijn en Joek al Stijn z’n te garage salekleine fiets en ook daarna liep het storm. Tegen een uur of vier was het wel op z’n eind, maar we waren al een hoop kwijt! Zaterdagochtend stond de eerste ook al weer om acht uur op de stoep terwijl ik nog niets had opgezet. Binnen het uur waren alle goede spullen weg en daarna stond er nog alleen wat echte “rommel”. Om 1 uur haalden we de borden dus maar weg en hielden we het voor gezien. Iedereen had spullen bijgedragen, dus de afspraak: van de winst gaan we op vakantie een leuke activiteit doen. Wat dat wordt? Lezen jullie over een week of 2 1/2!

ijsthee in tenaflyOp zondag was het heerlijk weer, mooie gelegenheid om wandelend m’n moeder vast te laten zien waar de bus naar New York vertrekt op doordeweekse dagen buiten de spits. Da’s dus in Tenafly, het dorp hiernaast, een lekker wandeling dus. Even voorbij de bushalte ligt het centrum van Tenafly, op zondag is alles dicht behalve de restaurantjes. In het zonnetje lopen maakt warm, een lekker glaasje ijsthee koelt dan lekker af! Morgen als ik werk gaat Joek het nog een keer doen, dan zijn de winkeltjes wel open en is meteen ook goede oefening, want dinsdag mag Joek het MET koffer op wieltjes doen, conditie opbouwen dus.

Na de lunch gezellig nog even winkelen, volgens traditie uit eten bij Hanami, de plaatselijke Japanner/Chinees en in de tuin lekker op de bank zitten lezen tot het licht te weinig werd en de muggen ons te veel. Weekend vliegt voorbij, maandag moeten er al weer twee aan het werk, drie kunnen het nog even wat rustiger aan doen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *