Vertrouwde pistes

De eerste drie dagen Whistler zijn inmiddels al weer voorbij, tijd vliegt. De jet lag is al een stuk minder, de eerste nacht ben je om 12 uur al wakker om je om te draaien, tweede nacht rekt zich dat naar een uur of 2 ‘s nachts en vannacht voor het eerst tot half vier min of meer doorgeslapen. Voordeel is dat je ‘s ochtends heel rustig aan kunt doen en nog steeds een lekker lange dag hebt. Dag 1 hadden we bedacht als acclimatisatie-dag: niet al te veel doen, natuurlijk de gebruikelijke dingen regelen zoals liftpassen, ski-huur en lessen en gezellig door het dorp struinen om wat te winkelen, lui lunchen bij ons favoriete restaurantje, dat soort dingen.

De sneeuw in het dorp zelf is redelijk schaars, op niet verharde stukken ligt een laag sneeuw, maar gedurende de dag wordt alle asfalt via het prutstadium weer zwart, maar dat mag de pret niet drukken. Na de eerste sneeuwbui hebben we ook al onze eerste (kleine) sneeuwman gemaakt en zelfs met +2C blijft die wel even staan. bovenop de berg ligt gelukkig wel sneeuw en we kunnen skien, dat is het belangrijkste. De eerste nacht/dag kregen we meteen een extra 20cm sneeuw, dus het befaamde powder-skien? Check! Er zijn twee nieuwe liften die de drukte op drukke punten wat moeten verlichten: een gondel vanuit het dal op Blackcomb en een 6-zitter bij Whistler in het familie gebied, ook daar: check. Vooral de gondel is lekker relaxed omhoog gaan.

Als je vaker naar dezelfde plek gaat, dan ontwikkel je een paar “tradities” en een van die dingen is het fresh-tracks ontbijt op Whistler. Dan ga je met een kleine groep mensen om kwart over zeven al naar boven en na het ontbijt kun je dan als eerste op de piste met een helemaal maagdelijk tapijt en zonder de meutes. En omdat wij toch nog een jet lag hebben is voor ons opstaan om half zes om om kwart voor zeven in de rij te gaan staan, helemaal geen straf. Als je mazzel hebt krijg je bij het ontbijt ook nog de mooiste zonsopgangen te zien, daarvoor was het dit keer te bewolkt, maar nog steeds is het een schitterend uitzicht. En de eerste twee afdalingen waren super!

2 thoughts on “Vertrouwde pistes

  1. Matthijs

    Nou geniet er maar weer lekker van… Wij genieten van het heerlijke Hollandse winterweer.

    “Wolkenvelden, enkele buien en zonnige momenten wisselen elkaar vandaag af. De meeste zon is voor het westen. Het wordt 9-10 graden. Morgen is het nat en grijs met perioden met regen. De temperatuur varieert van 7 tot 10 graden. Eerste Kerstdag laat de zon zich zien. Wel is kans op enkele buien. Tweede Kerstdag is er meer bewolking. Met maximaal 6-9 graden is het zacht”.

    Het wordt nu echt weer eens tijd voor een koude winter met vel sneeuw. Alternatief is dat we nu in het vliegtuig stappen en samen met jullie genieten van een echte witte Kerst…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *