De C van…. circus

Want ja, als je dan positief ben op die andere C, dan komt er een heel circus bij kijken. Wat een hoop regeltjes waar je je natuurlijk dan pas in gaat verdiepen. Twee jaar lang de ellende weten te vermijden, maar nu is het dan zo ver: ik heb Corona! 

Gelukkig kan ik bevestigen dat de symptomen heel mild zijn van Omicron (of ik die variant heb weet ik natuurijk niet maar mild is het wel): meer een hele zware verkoudheid of lichte griep. Zere botten, spierpijn, verstopte neus, beetje hoesten, hoofdpijn, meer malaise dan zwaar ziek zullen we maar zeggen. Nog steeds zwaar K natuurlijk. Ben wel heel blij met de anti-griep-pillen die we uit Canada hebben meegenomen, want die brengen net wat meer verlichting dan Hot Coldrex. 

Maar natuurlijk wel: vanaf donderdag in isolatie, quarantaine als huishouden. En meteen iedereen ook aan de test. Bart ook positief, niet heel raar, en hij was vandeweek gelukkig alleen maar een beetje verkouden, maar nu al weer helemaal symptoom-vrij. Beide kids waren zowaar negatief! Stijn zit eigenlijk tijdens gewone dagen ook al in “isolatie” in zijn eigen kamer, komt hij alleen uit om eten te halen. En Eniek heeft natuurlijk haar flatje in Rotterdam om in quarantaine te gaan. Weet sinds deze week ook pas het verschil tussen isolatie en quarantaine. Ik zit in isolatie (ben ziek), de niet zieken in quarantaine. 

Ik kan iedereen aanraden om niet op vrijdag nog te proberen om boodschappen bezorgd te krijgen, want Appie noch Jumbo hadden een slot voor bezorging in het weekend, pas weer vanaf voor dinsdag. Picnic kon alleen nog maar op zondag. Als je dan alleen maar brood in huis hebt en geen avondmaaltijd, dan maak je er maar gewoon het beste van: de bestelbeer! Al heel Corona-proof ieder zijn eigen doosje. 

Wel hartverwarmend dat ik nu in ieder geval weet dat ik niet zo maar ongemerkt kan verdwijnen, want ja berichtjes als “He, Aske, je hebt al vier dagen niets op Strava gezet, alles goed?” laten zien dat er genoeg mensen zijn die je in de gaten houden (of in ieder geval Big Brother :-)). 

Nu duimen dat deze mega-verkoudheid gauw ophoudt, want als ik 24 uur symptoom-vrij ben, mag ik gewoon weer uit isolatie. Het gaat al de goede kant op, voel me al steeds beter en heb vannacht 10 uur geslapen. Ik zeg: nog zo’n nachtje en dan is het wel weer over! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.