Eerste serie concerten

choir wideVoorjaar is muziek-seizoen op school. In een periode van 4 weken hebben we wel vier opvoeringen op school, twee van Stijn, twee van Eniek, mooi gebalanceerd. En dan tellen we de musical voor het gemak nog maar even niet mee, want daar heb ik al over geblogd. De beurt was eerst aan Stijn, 4th en 5th grade band en choir hadden hun voorstelling, gecombineerd met kids van allebei de lagere scholen. Zang wordt gegeven door Mr Mello (diezelfde van de musical) en band door Ms Luberger, kids die enthousiast zijn oefenen voor schooltijd op hun respectievelijke lagere scholen, Stijn heeft al een paar maanden op dinsdag choir en op woensdag band. In de laatste paar weken voor het concert voegen ze dan alles samen en oefenen ze met z’n allen, even wat geregel met het reizen tussen beide scholen, maar tot nu toe allemaal nog redelijk soepel, er zijn gelukkig altijd ouders die wel willen carpoolen, of liever Stijn mee willen nemen, want om te carpoolen moet het een wederzijds iets zijn. Stijn speelt percussion in band, ofwel slagwerk – al vind ik dat altijd een raar woord, want triangle en tamboerijn horen ook bij percussie terwijl dat woord bij mij altijd een beeld oproept van twee stokjes die slaan op een drum. En voor choir heeft hij natuurlijk zijn instrument altijd al bij zich. Ook altijd op zak: een gezonde dosis enthousiasme!

bandwide

Outfit voor band was wit overhemd en zwarte broek, maar ja, natuurlijk te laat erachter stijn in tiegekomen dat zijn ouders verzaakt hadden om een wit overhemd aan te schaffen. Helemaal zelf opgelost, want Stijn had al aan zijn leraar gevraagd of hij ook een net zwart overhemd aan mocht. Natuurlijk, zei Mr Mello, dan krijg je van mij een witte stropdas te leen. Zo gezegd, zo gedaan, supertrots op z’n mooie das en lekker opvallend stond Stijn op het toneel. Choir vinden wij altijd het leukste onderdeel, want Mr Mello voegt er ook altijd nog wat choreo aan toe en het klinkt nog leuk ook. Band is op de middelbare school al moeilijk, laat staan op de lagere school. Eerlijkheidshalve klonk het orkest (alleen snaarinstrumenten) echt bijzonder goed voor een groep 10 en 11 jarigen. Band was naar verwachting, een tien voor inspanning zullen we maar zeggen. En het blijft natuurlijk super om te zien hoe veel kinderen enthousiast bezig zijn met muziek maken.

eniek orchestra outfitEniek’s opvoering was een snaarinstrument avond, zij zit namelijk op school niet alleen in band en choir als les-onderdeel, maar doet daarnaast ook vrijwillig mee met het orkest dat uit vooral veel snaarinstrumenten bestaat. Iedere woensdagochtend voor school oefenen ze met z’n allen, er zijn twee niveaus, het gewone orkest en dan ook nog een totale middelbare school (alle even jaargangen) waar je auditie voor moet doen, daar zitten dus vooral de virtuozen in. Voeg er nog een paar kwartetten, trios en solisten aan toe en je hebt een mooi programma van meer dan een uur. Eniek had al wel lang genoeg van te voren aangekaart dat ze een outfit nodig had met witte bloes en zwarte broek of rok, dus daar waren we al om wezen shoppen. Echt op en top een dame!

Hieronder onze favoriete videootjes van beide avonden, maar uiteraard staan er nog een aantal meer op Bart z’n youtube kanaal, dus gewoon hier klikken en dan kun je alle videos bekijken. De volgende twee avonden zijn 14 en 15 mei, maar uiteraard wordt daar ook weer uitgebreid over geblogd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *