Met verse sneeuw en frisse moed het nieuwe jaar in

De laatste dagen van 2021 waren een paar van de zonnigste en koudste in Whistler, maar oh, wat is dat toch bloedmooi als de lucht zo felblauw is, de bomen nog steeds met sneeuw bedekt zijn en je heerlijk kunt toeren op de lange latten. Als het al saai wordt om te lezen, sla gerust een alinea – of een blogje- over, want erover ophouden is een stuk lastiger. Met Eniek op ski’s hebben we ook iets meer bewegingsvrijheid, zowel op de iets moeilijkere stukken omdat ze meer controle voelt als op de plattere stukken omdat ze stokken heeft om zich voort te duwen. Op beide bergen heb je een aantal supermooie paden die glooiend door de bossen lopen, een afdaling wordt dan al gauw een kilometer of 8 skiën met maar een 1200-1300 meter hoogteverschil, maar oh wat is dat genieten. 

Aan de Blackcomb kant heb je heel wat tot de verbeelding sprekende namen, zo is sunset boulevard een van die mooie skiroutes. Tussendoor heb je door de bomen heen wat shortcut routes, die mogen de naam piste niet hebben, want het is gewoon dwars door het bos, maar wel met naam, dus officieel. Stijn had zijn zinnen gezet op “Where is Joe”, met zo’n naam kon het alleen maar een superleuke afdaling worden. Eniek en ik vervolgden de route gewoon via Sunset Boulevard en we zouden elkaar weer treffen onderaan Where is Joe. Ondanks het feit dat wij 5km skiën hadden en Bart en Stijn maar enkele honderden meters, waren Eniek en ik toch eerst om hen naar beneden te zien komen. Allebei met de jas open, zo warm hadden ze het ervan gekregen. Joe hebben ze niet gevonden, al hebben ze wel een eekhoorn gezien, dus wellicht was dat Joe… 

Het mooie weer – en het feit dat veel mensen tussen kerst en oud&nieuw vrij zijn – had ook wel wat mindere kanten, want op de pistes en vooral ook bij de liften werd het wel wat drukker. Bij Seventh Heaven moesten we zowaar zelfs een keer 15 minuten in de rij staan schuifelen tot we met de stoeltjeslift omhoog konden naar 1 van de hoogste punten van het gebied: 2284m hoog, ver boven de bomengrens, dus een grote witte massa, maar wat een uitzicht. Om naar beneden te komen keuze uit cloud nine of Hugh’s heaven. Wel goed opletten om de afslag naar het hoofdskigebied niet te missen, want anders zit je meteen weer in de wachtrij van 20 minuten. 

Ondanks het feit dat de jetlag al een heel stuk minder is, blijkt wakker blijven tot middernacht op oudjaarsavond een te grote opgave, we hebben dus traditiegetrouw gekozen om het nieuwe jaar op verschillende momenten in te luiden: om drie uur ‘s middag alle appjes met het thuisfront en vervolgens kijken welke grens we nog meer konden halen. In ieder geval hebben we Willemstad met z’n allen gehaald en hebben we een kopje thee geheven op het nieuwe jaar en zelfs New York hebben we nog aangetikt. Daarna is het allemaal een waas tot we om middernacht Whistler tijd wakker werden gemaakt door enorm pannengetrommel buiten, ook hier geen vuurwerk in verband met Corona, maar herrie maken kan natuurlijk op meerdere manieren. 

Nieuwjaarsdag zou het gaan sneeuwen en het leek ons een goed pauzemoment, een dagje lekker niets doen, behalve dan uitgebreid ontbijten, een puzzel starten, lekker hangen op de bank, wandelen door de sneeuw (al viel die een beetje tegen, de beloofde 15cm hebben we niet gehaald, misschien vannacht nog). Voor de nieuwjaarsduik had ik de keus tussen hot tub en zwembad, ik heb gekozen voor hot tub en heel leuk gekletst met een stel uit Seattle dat ook in New Jersey had gewoond. Max 5 in de hottub in verband met Corona, maar er is eigenlijk altijd wel iemand om mee te kletsen.

Deze rustige eerste dag van het nieuwe jaar hebben wij afgesloten met de oudejaarsconference van Peter Pannenkoek. Op 31 december konden we die niet aan de praat krijgen met een VPN, maar op 1 januari stond hij gelukkig gewoon openbaar op Youtube. Heerlijk ouderwets weer gelachen, niet als afsluiting van het oude, maar ook als begin van het nieuwe jaar is lachen, aan het denken worden gezet en lekker samen zijn een goed begin! Voor ons is de pret gelukkig nog niet voorbij, we hebben nog vier hele dagen sneeuwpret voor de boeg. En ook nog genoeg pistes en liften die we nog niet gedaan hebben om ons te vermaken. Voor eenieder die deze blogs leest en ons al jaren trouw volgt, het is mij een genoegen om onze avonturen met jullie te delen. ABES wenst jullie allemaal een gezond, sportief en avontuurlijk 2022!

1 thought on “Met verse sneeuw en frisse moed het nieuwe jaar in

Leave a Reply

Your email address will not be published.