Weerzien met Whistler

Wat een heerlijk weerzien met Whistler! Vanaf dag 1 al helemaal als thuiskomen. En als het dan overal zo heerlijk wit is, dan is het dubbel genieten. Het voordeel van (bijna) twee weken hier zijn is dat we alles iets meer op ons gemak doen. Waar we in Oostenrijk altijd meteen willen skiën hebben we nu eerst de hele vrijdag genomen om lekker rond te wandelen en op ons gemakje alles te regelen qua liftpassen en skihuur. Ook Eniek’s snowboard nog even een ‘tune-up’ laten geven: beetje wax en de randjes wat bijslijpen. Een stukje langs de rivier gelopen, banjerend door de sneeuwhopen op weg naar de supermarkt. Op de terugweg toch maar gekozen voor het gewone trottoir. Niet al te laat eten, want we waren allemaal al voor vijf uur op, helemaal niet raar om dan om half acht al naar bed te gaan. Iedere avond gewoon een half uurtje extra rekken, dan ben je na een week weer helemaal in een ‘normaal’ ritme. 

Op eerste kerstdag onze ski’s voor het eerst aangetrokken, het sneeuwde heel licht, maar dat is alleen maar goed voor de pistes. Eerste dag beginnen we traditiegetrouw aan de Whistler kant, voor de nieuwe blog-volgers die Whistler nog niet kennen: er zin zijn hier twee bergen: Whistler en Blackcomb. Ons hotel zit aan de Blackcomb kant, maar Whistler is heel dichtbij en de pistes zijn daar iets vriendelijker om mee te starten. Aan beide kanten kun je met de gondel omhoog, dat is ook altijd fijn om niet meteen te beginnen met blauwbekken in een lange stoeltjeslift.

Het is superrustig op de berg, de echte kerstdrukte moet nog komen. Het kan ook aan de Covid maatregelen liggen, natuurlijk. Waar wij dat vooral aan merken: in de lift moet je een mondkapje op en bij de restaurants moet je een tijdslot reserveren, zelfs als je alleen even een kopje koffie wilt drinken. Dag 1 waren we daar nog niet op voorbereid, dus zijn we gewoon in het hotel/appartement gaan lunchen en uitrusten. De hele dag je mondkapje op en af is op zich nog niet zo’n probleem, maar waar we normaal gesproken een beurs gevoel in de schenen krijgen van de skischoenen, had ik nu meer een beurse plek achter mijn oren. Ach, net als met je schenen gaat dat ook vast snel over. En we kwamen er ook achter dat de meeste liften een gewoon sjaaltje ook genoeg ‘gezichtsbedekking’ vinden, phew, dat scheelt.

Het kerstdiner heeft maar twee ‘smaken’ hier, want ik wil het vooral lekker makkelijk houden. Vorige keer hebben we bij Portobello het afhaal-kerstdiner ontdekt en gelukkig deden ze ook dit jaar weer aan afhaal: een lekkere doos vol met gebraden kip, gebakken aardappelen, geroosterde wortel/pastinaak, coleslaw en buttermilk biscuits erbij. Dat is toch net even feestelijker dan de diepvries lasagna die we ook wel eens in de oven opgewarmd hebben, haha. 

Dag 2 waren we beter voorbereid met de reserveringen en dat was nodig ook. De temperaturen lijken op het hele Noordelijke halfrond wel op hol geslagen. Op tweede kerstdag tikte de thermometer -27C op de berg aan als dieptepunt. Alles wat niet bedekt is, loopt kans op ‘frostbite’: dan wordt de huid eerste wit, daarna knalrood en als je dan weer opwarmt dan prikt het enorm. Niet te lang buiten zijn en na iedere run even opwarmen, want ja, de runs zijn hier ook lekker lang. Als je van bovenaan de gondel helemaal omlaag skiet dan leg je wel 6km afstand af en zo’n 1100 hoogtemeters. Door de kou waren veel stoeltjesliften zelfs gesloten, wij wilden ons toch al houden bij de gondel, dan maar wat ‘saaier’ qua pistes. 

Voordeel van Embarc is wel dat ze heerlijke jacuzzi’s hebben om in op te warmen. Ik ben wel de enige fan, de rest blijft liever bij de openhaard om op te warmen. Eniek heeft hem gezellig in kerstsfeer versierd, dus ook geen straf, maar dat heerlijk warme water om je moeie benen en knieën…aaahhh. En het voordeel: je hebt altijd aanspraak van de anderen die er al in zitten. Al zijn de Covid maatregelen wel dat je met maximaal vijf in de grote jacuzzi mag. Eerste avond gezellig met een verpleegster uit New York zitten kletsen en vanavond drie Mexicaanse studenten. Iedereen is heerlijk relaxt en deelt tips over welke pistes er het beste bij liggen. Morgen krijgen we nog zo’n polar vortex dag met temperaturen van ver onder -20C, dus we gaan zien hoe lang we het dan volhouden. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.